Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜιχάλης Λιάπης: Αποφασισμένοι για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροδρομίων

Μιχάλης Λιάπης: Αποφασισμένοι για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροδρομίων

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, εγκατέστησε χθες το πρωί το νέο Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)…

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, εγκατέστησε χθες το πρωί το νέο Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)<...>.
Νέος Διοικητής στην ΥΠΑ ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Μανούσος, αντιπτέραρχος ε.α. Στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Λιάπης τόνισε στην ομιλία του τα εξής:

“Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και με αποτελεσματικότητα μέσα σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον, όχι απλά και μόνον να επιβιώσουμε αλλά για να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, επ` ωφελεία και των αεροπορικών μας υπηρεσιών, αλλά και της Εθνικής Οικονομίας.

“Στην Ελλάδα διαθέτουμε σήμερα ένα μεγάλο αριθμό αεροδρομίων τα οποία απαιτείται να προσαρμόζονται στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και ταυτόχρονα να υπηρετούν τους λοιπούς τομείς της Εθνικής Οικονομίας.
Πολιτική μας βούληση είναι να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα αεροδρόμια της χώρας, όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη εικόνα που προσλαμβάνουν αυτοί που επισκέπτονται την Ελλάδα, αλλά διότι για μας η περιφερειακή ανάπτυξη δεν γίνεται με ευχές, αλλά με υποδομές.
Δεν γίνεται με ένα αθηνοκεντρικό κράτος, αλλά με μια πραγματικά αποκεντρωμένη διοίκηση.

“Η ΥΠΑ καλείται να καλύψει με επιτυχία και ασφάλεια τις αυξημένες ανάγκες αερομεταφοράς των χιλιάδων επισκεπτών που θα συρρεύσουν στη χώρα μας για να παρακολουθήσουν την Ολυμπιάδα.

“Είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε τόσο την εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων στην περίοδο αιχμής όσο και την ασφάλειά τους.
Όλα τα μάτια του κόσμους θα είναι στραμμένα επάνω μας και πρέπει να περάσουμε με επιτυχία τις εξετάσεις. Είναι λοιπόν πρόκληση και μεγάλη ευθύνη για μας οι υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας να αποδώσουν τα μέγιστα. Διότι η επιτυχία των Ολυμπιακών αγώνων δεν αφορά μόνο τα αθλητικά γεγονότα αλλά κυρίως άλλες παραμέτρους, όπως οι μετακινήσεις και η ασφάλεια.”

Απευθυνόμενος τέλος ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στους εργαζόμενους και το προσωπικό της ΥΠΑ, τόνισε:

“Ζητώ τη συνεργασία σας. Για μας δεν υπάρχουν διαχωρισμοί και αποκλεισμοί. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινή προσπάθεια.
Θέλω να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό για να βγάλουμε “ασπροπρόσωπη” τη χώρα μας.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024