Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝα αλλάξει το τοπίο στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ζητάει ο Κουράκης
Βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Να αλλάξει το τοπίο στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ζητάει ο Κουράκης

Την αναγκαιότητα χάραξης ενός νέου συνολικού χωροταξικού σχεδιασμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που θα βάζει σε κεντρική θέση τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, μετρό, τραμ, θαλάσσια συγκοινωνία), ώστε να […]

Την αναγκαιότητα χάραξης ενός νέου συνολικού χωροταξικού σχεδιασμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που θα βάζει σε κεντρική θέση τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, μετρό, τραμ, θαλάσσια συγκοινωνία), ώστε να αποθαρρυνθεί<...>η χρήση Ι.Χ. και να μειωθούν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Τάσος Κουράκης, με παρέμβαση του στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο αναφορικά με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

«Το τοπίο πρέπει να αλλάξει ριζικά ανέφερε χαρακτηριστικά, αφού “σήμερα η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από κακής ποιότητας συγκοινωνίες, που επιπλέον δεν καλύπτουν όλη την πόλη, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την απόφαση του υπουργείου μεταφορών να επιτρέψει την είσοδο των ταξί στις λεωφορειολωρίδες”.

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιών της πόλης, ο ΟΑΣΘ, του οποίου τα 2/3 των δαπανών του καλύπτονται από το δημόσιο, διογκώνει, κατά τον κ. Κουράκη, πλασματικά τα έξοδά του για να παίρνει μεγαλύτερες επιδοτήσεις. “Δεν πρόκειται λοιπόν για μια Α.Ε., όπως ισχυρίζεται η πλειοψηφία, αλλά ουσιαστικά για μια δημόσια επιχείρηση” υπογράμμισε.

“Η λύση στο γόρδιο δεσμό”, κατέληξε, “θα έρθει από την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΟΑΣΘ. Πρέπει να συγκροτηθεί μια σύγχρονη δημόσια διαδημοτική εταιρία που θα αναλάβει το έργο των συγκοινωνιών σε μητροπολιτικό επίπεδο. Μια εταιρία που θα συνεργάζεται με τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, με στόχο το συντονισμό τους και τη δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024