Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική και τουρισμός

Νέο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, διαμετρικά αντίθετο από το σημερινό μοντέλο, φιλοδοξεί να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, στην 77η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην προώθηση ενός νέου προτύπου τουριστικής ανάπτυξης στοχεύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Το “τουριστικό σύμπλεγμα” του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαμετρικά αντίθετο από το σημερινό μοντέλο, το οποίο ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι στηρίζεται:

  • στα ξενοδοχειακά μεγαθήρια και τουριστικές κατοικίες σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές,
  • στη λογική των υπηρεσιών “all inclusive”, που αποκόπτουν τους τουρίστες από τις τοπικές κοινωνίες.

“Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού τομέα.

  • Στο πλαίσιο μιας νέας ολιστικής προσέγγισης, ο τομέας αυτός θα συνδεθεί με τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Με το περιβάλλον, με την αγροτική παραγωγή, την περίθαλψη, τον αθλητισμό και, πάνω απ’όλα, τον πολιτισμό. Θα δώσουμε προτεραιότητα σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που προάγουν τον ιστορικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και παραγωγικό πλούτο της χώρας.
  • Με αιχμή του δόρατος τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες θα στηριχτούν τόσο μέσα από τον σχεδιασμό της κεντρικής κυβέρνησης όσο και από δράσεις και πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος είναι αυτονόητο ότι θα αντιστρέψουμε την παράλογη αυτοϋπονόμευση του εθνικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός μας στον τουρισμό.

Επαναφέροντας αμέσως τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Και είναι εξίσου αυτονόητο ότι, εάν τελικά η συγκυβέρνηση κόψει το εποχικό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, εμείς θα το επαναφέρουμε”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024