Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι πολιτικές δράσεις της Κυβέρνησης για την τουριστική ανάπτυξη της Μακεδονίας

Οι πολιτικές δράσεις της Κυβέρνησης για την τουριστική ανάπτυξη της Μακεδονίας

Την στρατηγική της Κυβέρνησης για την τουριστική ανάπτυξη της Μακεδονίας, εστιάζοντας σε επτά πολιτικές δράσεις, παρουσίασε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006, μιλώντας σε ημερίδα του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ…

Την στρατηγική της Κυβέρνησης για την τουριστική ανάπτυξη της Μακεδονίας, εστιάζοντας σε επτά πολιτικές δράσεις, παρουσίασε η Υπουργός Τουριστικής<...>Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006, μιλώντας σε ημερίδα του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη με θέμα `Τουριστική Ανάπτυξη – Το μεγάλο στοίχημα`.

Ακολουθούν, οι επτά πολιτικές δράσεις:

  1. Επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης βίζας.
  2. Προώθηση του `τουρισμού πόλης` και των επισκεπτών του τριημέρου.

  3. Βελτίωση των υποδομών για την πρόσβαση στους οδικούς άξονες.
  4. Αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας του ΕΟΤ στην Βόρειο Ελλάδα.

  5. Ενίσχυση των επενδύσεων.
  6. Εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς.

  7. Προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων.

“Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από έναν όλο και πιο σκληρό ανταγωνισμό”, επισήμανε η κα υπουργός, προσθέτοντας ότι “το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχουμε εισάγει την ελληνική οικονομία είναι η απάντηση σ` αυτή την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα”.

Όπως ανέφερε:

  • Στη δημόσια διοίκηση, προωθούμε την επανίδρυση του κράτους. Μειώνουμε τη γραφειοκρατία. Στηρίζουμε την αξιοκρατία. Κάνουμε το κράτος πιο φιλικό αλλά και πιο αποτελεσματικό προς τον πολίτη.
  • Στην οικονομία, υλοποιούμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για μια σύγχρονη, ευημερούσα και αισιόδοξη Ελλάδα. Περιορίζουμε δραστικά το ρόλο του κράτους επιχειρηματία. Διαμορφώνουμε συνθήκες ελκυστικού επενδυτικού κλίματος.
  • Σε ολόκληρο το πεδίο του κοινωνικού κράτους, ειδικά στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση στηρίζουμε και ενισχύουμε δομές προστασίας, με σύγχρονα ποιοτικά κριτήρια.


“Με τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις δημιουργούμε μια νέα Ελλάδα και οι πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθεια. Αποκαθιστούμε αδικίες, απελευθερώνουμε επενδύσεις, επιταχύνουμε έργα παντού στην Ελλάδα, μειώνουμε τα ελλείμματα και διαχειριζόμαστε τα δημόσια οικονομικά με σύνεση” συμπλήρωσε η κα Πετραλιά.

Παράλληλα ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι “ο τουρισμός βρίσκεται στην καρδιά του σχεδίου μας για την πραγματική σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τις πιο αναπτυγμένες οικονομίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι μία από τις πιο δυναμικές απαντήσεις στις πιέσεις που δημιουργεί η οικονομική παγκοσμιοποίηση.

Τέλος, αναφερόμενη στο έργο του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ., η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι “έχει ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Είναι μία πολύτιμη δεξαμενή σκέψης και ιδεών. Η συνεργασία μας είναι στενή και αποτελεσματική και βεβαίως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024