Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΑ.ΣΟ.Κ.: Απαράδεκτη η κατάσταση λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
ΕΠίσκεψη Δαμανάκη και Ράπτη

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Απαράδεκτη η κατάσταση λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Πολιτισμού, κα Μαρία Δαμανάκη, και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, υπεύθυνη για τα Δίκτυα Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Συλβάνα Ράπτη, επισκέφθηκαν […]

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Πολιτισμού, κα Μαρία Δαμανάκη, και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, υπεύθυνη για τα Δίκτυα Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Συλβάνα Ράπτη, επισκέφθηκαν χτες<...>το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους στο χώρο.

Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου, έγινε φανερή η απαράδεκτη κατάσταση λειτουργίας που επικρατεί στο μεγαλύτερο Μουσείο της χώρας. Στα μέσα Μαΐου και σε πλήρη εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κλείνει στις 3 το μεσημέρι! Τα Σαββατοκύριακα, όλος ο 1ος όροφος, με τη συλλογή των αγγείων, παραμένει ολοκληρωτικά κλειστός και μη επισκέψιμος, όπως και οι μικρότερες αίθουσες του ισογείου.

Η φύλαξη του Μουσείου, όπως υποστήριξαν, είναι τουλάχιστον πλημμελής και εγκαταλειμμένη στον πατριωτισμό ελάχιστων έκτακτων φυλάκων, που και αυτοί συνεχίζουν να υπηρετούν με ασφαλιστικά μέτρα, απλήρωτοι για μήνες και χωρίς να έχουν εισπράξει ακόμη ούτε το δώρο του Πάσχα. Κατά τα λοιπά, η φύλαξη και η λειτουργία του Μουσείου έχει ουσιαστικά ανατεθεί σε ειδικευόμενους των προγραμμάτων stage, που και αυτοί αγνοούν αν θα υπάρξει αύριο.

Μετά την επίσκεψή τους στο Μουσείο, οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ.κ. Μαρία Δαμανάκη και Συλβάνα Ράπτη, δήλωσαν: “Η κατάσταση που εμφανίζει η λειτουργία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της χώρας μόνο θλίψη και ντροπή προκαλεί. Αποτελεί προσβολή απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και υποβιβάζει την Ελλάδα από ευρωπαϊκή σε τριτοκοσμική χώρα. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει βαρύτατες ευθύνες για τη διαιώνιση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στα Μουσεία της χώρας, που καθίστανται μη επισκέψιμα το ένα μετά το άλλο.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Πολιτισμού, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει αύριο (δηλαδή σήμερα) με φανφάρες τις αίθουσες με τα Αιγυπτιακά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που ένας Θεός μόνο γνωρίζει, πώς θα συνεχίσει τη λειτουργία του”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024