Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠαναγιώτης Λαφαζάνης: Κόλαφος για τις κυβερνήσεις η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την Ολυμπιακή
Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής ΣΥΝ

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Κόλαφος για τις κυβερνήσεις η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την Ολυμπιακή

“Κόλαφο για τις κυβερνήσεις και όλους εκείνους που επί χρόνια κατασυκοφαντούν χωρίς έλεος την Ολυμπιακή και διαγράφουν τον τεράστιο εθνικό και κοινωνικό της ρόλο” χαρακτήρισε την απόφαση της διαιτησίας που δικαιώνει την Ολυμπιακή σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης

“Κόλαφο για τις κυβερνήσεις και όλους εκείνους που επί χρόνια κατασυκοφαντούν χωρίς έλεος την Ολυμπιακή και διαγράφουν τον τεράστιο εθνικό και κοινωνικό της ρόλο” χαρακτήρισε την απόφαση της διαιτησίας που δικαιώνει την Ολυμπιακή<...>σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ.

“Το ποσό των 600 περίπου εκατ. ευρώ που καλούνται να επιστρέψουν το Δημόσιο και άλλοι φορείς στην Ολυμπιακή είναι μόνο ένα μέρος των τεράστιων απωλειών που είχε και συνεχίζει να έχει ο εθνικός μας αερομεταφορέας, επιτελώντας την κοινωνική αποστολή του σε όφελος του ελληνικού λαού, της οικονομίας και της ασφάλειας της χώρας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Και πρόσθεσε:
“Είναι αδιανόητο αυτά τα ποσά, που επιδικάστηκαν ως επιστροφή στην Ολυμπιακή, να χρησιμεύσουν ως άλλοθι ιδιωτικοποίησης της εταιρίας και να δοθούν ως “προίκα” σε μελλοντικούς ιδιώτες-αγοραστές της Ολυμπιακής. Όπως είναι αδιανόητο αυτά τα 600 εκατ. ευρώ να συμψηφιστούν με τα ποσά που αυθαίρετα και καταχρηστικά χρεώνει ως “επιδότηση” της Ολυμπιακής η Κομισιόν, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς της για κλείσιμο ή πώληση της εταιρίας.

Η σημερινή απόφαση της Διαιτησίας έρχεται να δικαιώσει απολύτως τις διαχρονικές θέσεις μας για την ανάγκη ανασυγκρότησης της Ολυμπιακής ως δημόσιας εταιρίας. Μια ανασυγκροτημένη, μακριά από κομματικές παρεμβάσεις και πελατειακές σχέσεις, δημόσια Ολυμπιακή, όχι μόνο είναι βιώσιμη και έχει προοπτική, αλλά αποτελεί μείζονα ανάγκη για την ελληνική οικονομία, την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την ασφάλεια της χώρας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024