Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαπαγιαννάκης: Μεγάλος ο κίνδυνος λειψυδρίας στα νησιά το καλοκαίρι
Βουλευτής Β` Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παπαγιαννάκης: Μεγάλος ο κίνδυνος λειψυδρίας στα νησιά το καλοκαίρι

Οι προβλέψεις για βροχές στη χώρα μας ,που θα γεμίσουν τους ταμιευτήρες νερού και θα εμπλουτίσουν τον υδροφόρο ορίζοντα είναι δυστυχώς δυσοίωνες. Ο κίνδυνος λειψυδρίας, σύμφωνα με τον βουλευτή ΒΆ […]

Οι προβλέψεις για βροχές στη χώρα μας ,που θα γεμίσουν τους ταμιευτήρες νερού και θα εμπλουτίσουν τον υδροφόρο ορίζοντα είναι δυστυχώς δυσοίωνες. Ο κίνδυνος λειψυδρίας, σύμφωνα με τον βουλευτή ΒΆ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη, στα ελληνικά<...>νησιά το καλοκαίρι είναι μεγάλος, εάν δούμε και το λίαν ανησυχητικό, «εθνικό», όπως χαρακτηρίζεται πρόβλημα στην Κύπρο, που τα σπίτια έχουν νερό μόνο για 4 ώρες την ημέρα.

Το πρόβλημα, όπως ανέφερε ο βουλευτής σε ερώτηση του προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, πρέπει να μελετηθεί και να αντιμετωπισθεί έγκαιρα. Στα 11 άνυδρα νησιά των Κυκλάδων και στα 9 της Δωδεκανήσου, μεταφέρονται αντίστοιχα περί τα 230.000 κ.μ. και 611.000 κ.μ. ετησίως. Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ εξήγγειλε την τροφοδοσία με πλοία-υδροφόρες, όπως στην προ του ΄80 εποχή. “Πλοία όμως που να μπορούν να καλύψουν την ζήτηση δεν υπάρχουν” επεσήμανε ο κ. Παπαγιαννάκης, ενώ όπως σημείωσε ο Υπουργός είχε εξαγγείλει και τη κατασκευή εργοστασίων αφαλάτωσης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση το καλοκαίρι.

Βάσει όλων των παραπάνω ο κ. Παπαγιαννάκης ζήτησε ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς για το εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργων αφαλάτωσης στα νησιά για την αντιμετώπιση της ζήτησης νερού το καλοκαίρι, αλλά και ποιά είναι η πρόοδος υλοποίησης των εργοστασίων αφαλάτωσης που έχουν ξεκινήσει.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024