Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠιο εύκολες οι επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Πιο εύκολες οι επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στον τουρισμό θα περιλαμβάνει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, όπως επισήμανε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος

Φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στον τουρισμό θα περιλαμβάνει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος<...>, όπως επισήμανε – μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel – ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Από το νέο νόμο, που αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη Οκτωβρίου, “θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία του ελληνικού τουρισμού”, τόνισε ο υπουργός, επεξηγώντας ότι πρόκειται να διαμορφωθεί νέο φορολογικό πλαίσιο με χαμηλότερους συντελεστές, αλλά και ένα πιο φιλικό επενδυτικό περιβάλλον με τις λιγότερες δυνατές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι “ταυτόχρονα σχεδιάζεται η πολιτική κινήτρων για την απόσυρση ή και ανακατασκευή παλαιών ξενοδοχείων, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρωτεύει η αλλαγή νοοτροπίας όλων των εμπλεκόμενων στον τουρισμό, ώστε να επιτευχθεί κάποτε και στην Ελλάδα το παράδειγμα της Μαγιόρκα και η υποδομή της χώρας να γίνει από τις πλέον σύγχρονες.

Ακόμα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε στο κ. Χάρη Ντιγριντάκη ότι σε δέκα περίπου ημέρες κατατίθεται το νομοσχέδιο ίδρυσης του νέου υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, η ψήφιση του οποίου δρομολογείται για το τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής. Πρόσθεσε, επίσης, την αναγκαιότητα διαμόρφωσης της εικόνας “μιας αξιόπιστης ελληνικής πολιτείας” και με αυτή την αφορμή αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχει στις 11 Αυγούστου με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Οργανισμών (IFTO), Dr Martin Brackenbury και στη συνάντηση της προσεχούς εβδομάδας (02/08) με τον πρόεδρο της TUI.

Η προ-ολυμπιακή περίοδος χάθηκε, διαπίστωσε με έντονη δυσαρέσκεια ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι “η πολιτεία μεταθέτει πλέον το ενδιαφέρον της στην εκμετάλλευση και το μακροπρόθεσμο ενιαίο σχεδιασμό του μετα-ολυμπιακού τοπίου”. Φέτος λοιπόν και για πρώτη φορά, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, θα ξεκινήσει από τα τέλη Οκτωβρίου μια παγκόσμιας κλίμακας διαφημιστική καμπάνια, ύψους 30 εκατ. ευρώ και μόνο για τα μέσα, ενώ ήδη ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διατυπώσεις, ώστε άμεσα να γίνει ο διαγωνισμός.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, είναι η πραγμάτωση ενός μεγάλου ανοίγματος στις αγορές της Κίνας και των Αραβικών χωρών, με την ιδιαίτερη διευκόλυνσή τους στην έκδοση βίζας. Αντίστοιχη κίνηση θα γίνει και προς τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Προς αυτό το σκοπό, δήλωσε ο υπουργός ότι “η τουριστική ηγεσία βρίσκεται σε `ανοιχτή γραμμή` με το υπουργείο Εξωτερικών, κλιμάκια του οποίου θα στελεχώνουν τις διάφορες πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας και σε συνεργασία με τοπικούς tour operators θα συνδράμουν στην όσο το δυνατό ευκολότερη παροχή βίζας”.

Τέλος, συμπλήρωσε ο υπουργός ότι “για το άνοιγμα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις αγορές της Ανατολής χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη βάση σε ό,τι αφορά την απευθείας αεροπορική σύνδεση τους με την Ελλάδα και κυρίως την Αθήνα και το υπερσύγχρονο `Ελ. Βενιζέλος`”. Aλλωστε, σχολίασε, “το μεγαλύτερο μέρος του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα καταφθάνει αεροπορικώς”. Η Αθήνα, κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος με την παροχή των απαραίτητων κινήτρων πρέπει να καταστεί για περισσότερες αεροπορικές εταιρείες ως τελικός προορισμός και όχι ως ενδιάμεσος σταθμός, ενώ υπενθύμισε ότι και ο ίδιος έχει στηρίξει την έλευση της Air China στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024