Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠολιτική κόντρα στη Κύπρο για τα κίνητρα ανάπτυξης γηπέδων γκολφ της Κυβέρνησης

Πολιτική κόντρα στη Κύπρο για τα κίνητρα ανάπτυξης γηπέδων γκολφ της Κυβέρνησης

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο χώρο της αντιπολίτευσης, αλλά και της συγκυβέρνησης η απόφαση της Κυβέρνησηςνα παράσχει χαριστικά κίνητρα σε μερικούς επιχειρηματίες για την ανάπτυξη γηπέδων γκολφ. `Αλλοτε με έντονο και […]

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο χώρο της αντιπολίτευσης, αλλά και της συγκυβέρνησης η απόφαση της Κυβέρνησης<...>να παράσχει χαριστικά κίνητρα σε μερικούς επιχειρηματίες για την ανάπτυξη γηπέδων γκολφ.

`Αλλοτε με έντονο και άλλοτε με ήπιο τρόπο οι βουλευτές, που πήραν μέρος στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005, επέκριναν την Κυβέρνηση για τα συγκεκριμένα κίνητρα που παράσχει στον επιχειρηματικό κόσμο, κατηγορώντας την για αδιαφάνεια στις διαδικασίες και μη τεκμηρίωση μέσα από μια στρατηγική μελέτη των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων των χαριστικών κινήτρων. Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πολίτης`, πολλοί ήταν οι βουλευτές που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το τεράστιο ρίσκο, που επωμίζεται το κράτος από μια τέτοια κίνηση σε περίπτωση εγκατάλειψης από τους επιχειρηματίες των γηπέδων γκολφ, αφού εισπράξουν εκατοντάδες εκατομμύρια από τις οικιστικές αναπτύξεις.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση παρότι περίμενε την τοποθέτηση του νομοθετικού σώματος επί του θέματος, αποφάσισε αυτοβούλως να θέσει σε εφαρμογή τα συγκεκριμένα κίνητρα της.

Σχετικά, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, κ. Χρίστος Πουργουρίδης τόνισε πως “όχι μόνο ποδοπατήθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου για διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης για σοβαρά ζητήματα, όπως τέτοιου μεγέθους αναπτύξεις, αλλά και η κυβέρνηση επί σκοπού απέσυρε το νομοσχέδιο που προνοεί για στρατηγική περιβαλλοντική μελέτη για να μην έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει τις πρόνοιές του”. “Προφανώς η κυβέρνηση έδωσε υποσχέσεις ή και ανέλαβε υποχρεώσεις έναντι 4 – 5 οικονομικών παραγόντων, που άλλοι κατασκεύασαν και άλλοι θα κατασκευάσουν γήπεδα γκολφ τις οποίες δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αν γινόταν η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων”, κατήγγειλε ο κ. Πουργουρίδης.

Υποστήριξε ακόμη ότι “η απόφαση της κυβέρνησης να κατατεθούν εντός έξι μηνών από την δημοσίευση της πολιτικής οι αιτήσεις για αναπτύξεις, επιβεβαιώνει τη διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο”. Η Κύπρος κατέληξε δεν σηκώνει 14 γκολφ. Απλώς θα κατασκευαστούν και θα κλείσουν μόλις μοσχοπωληθούν οι επαύλεις. Κι αν δεν υπήρχαν και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. για να ελέγχουν, αυτή η κυβέρνηση με τη φόρα που έχει πάρει, θα έδινε σε 5 – 10 επιχειρηματίες το δικαίωμα να εγκαταστήσουν μηχανήματα της για να εκτυπώνουν ελεύθερα κυπριακές λίρες. Διότι δεν διαφέρουν τα γκολφ από μηχανήματα εκτύπωσης κυπριακών λιρών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024