Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠροτάσεις ενίσχυσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος από τον Θωμόπουλο

Προτάσεις ενίσχυσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος από τον Θωμόπουλο

Πέντε εξειδικευμένες προτάσεις για την ενίσχυση, αλλά και την προστασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ανέπτυξε ο πρόεδρος της Helexpo και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στη διάρκεια της 2ης Συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού που συνεδρίασε χτες στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία του…

Πέντε εξειδικευμένες προτάσεις για την ενίσχυση, αλλά και την προστασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ανέπτυξε ο πρόεδρος της Helexpo<...>και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στη διάρκεια της 2ης Συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού που συνεδρίασε χτες στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θωμόπουλος, ο οποίος μετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού και ως μέλος, πρότεινε:


  • Τη διάθεση στατιστικών στοιχείων, στο τέλος κάθε μήνα, στους επαγγελματίες (π.χ. ενώσεις ξενοδόχων).
  • Τη θέσπιση προδιαγραφών λειτουργίας των εκθεσιακών και συνεδριακών κέντρων, καθώς και προδιαγραφών απόκτησης της ιδιότητας του οργανωτή. Σχετικά, ο κ. Θωμόπουλος πρότεινε και τη δημιουργία εκπαιδευτικών τμημάτων στις κρατικές σχολές, με αντικείμενο το σχεδιασμό και την οργάνωση εκθέσεων και συνεδρίων.
  • Την ενθάρρυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ιδίως του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Τουρισμού και της διοργάνωσης γεγονότων, καθώς επίσης, και τη δημιουργία ενός εθνικού CVB για την καταγραφή και αποτύπωση αρχικά όλων των διεθνών εκδηλώσεων (συνεδρίων, εκθέσεων, παρουσιάσεων προϊόντων, αθλητικών γεγονότων, φεστιβάλ κ.α.), για τη διεκδίκηση τους, εν συνεχεία, για λογαριασμό της χώρας μας.

  • Την ενεργοποίηση προς αυτήν της κατεύθυνση τοπικών Οργανισμών Προβολής και Μάρκετινγκ των διαφόρων τουριστικών προορισμών της χώρας, όπως είναι ο υπό σύσταση Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης, και, τέλος,

  • Τη θέσπιση ετήσιου Εθνικού Συνεδρίου Τουρισμού στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Philoxenia της Helexpo, για την ανάδειξη όλων των θεμάτων και προβλημάτων του Ελληνικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024