Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε πλήρη σύγχυση οι ξενοδόχοι λόγω ασφαλιστικών αλλαγών
Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

Σε πλήρη σύγχυση οι ξενοδόχοι λόγω ασφαλιστικών αλλαγών

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεράσιμο Φωκά και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, κ. Κ. Κοντό, απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, ζητώντας διευκρινήσεις για τις διατάξεις του νόμου 3655 του 2008, σύμφωνα με τον οποίο οι ασφαλισμένοι του Τ.Π.Ξ…

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεράσιμο Φωκά και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, κ. Κ. Κοντό, απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, ζητώντας διευκρινήσεις<...>για τις διατάξεις του νόμου 3655 του 2008, σύμφωνα με τον οποίο οι ασφαλισμένοι του Τ.Π.Ξ., που αποτελεί και τμήμα του Ξ.Ε.Ε., εντάσσονται από 01/08/2008 στον Κλάδο Ασφάλισης και Υγείας του Ο.Α.Ε.Ε. και υποχρεώνονται στην καταβολή των αναλογουσών εισφορών του Οργανισμού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, ματαίως προσπαθεί να απαντήσει στα δεκάδες ερωτήματα των μελών της και μελών του Ξ.Ε.Ε., ενώ όπως τονίζει τα μέλη της είναι κατά πλειοψηφίαν μικρής δυναμικότητας ξενοδοχεία και οι ιδιοκτήτες τους μέχρι σήμερα, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα προς το ζην τους είχαν παράλληλες ασφαλίσεις και σε διαφορετικά άλλα ταμεία, αναλόγως της δραστηριότητας τους, όπως Τ.Ε.Β.Ε., Ο.Γ.Α. κτλ.

Στη σχετική επιστολή ενημέρωσης, που έλαβαν οι ξενοδόχοι, υπήρχαν ορισμένες ασφαλείς επισημάνσεις που αφορούν ξενοδόχους που σαν κύριο επάγγελμα έχουν αυτό του ξενοδόχου και οι οποίοι ξενοδόχοι από 01/08/2008 κατατάσσονται στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία του Ο.Α.Ε.Ε. και υποχρεώνονται στην καταβολή των αναλογουσών εισφορών του Οργανισμού. Πέρα όμως από αυτές τις επισημάνσεις, όπως επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, “καμία άλλη διευκρίνιση δεν γίνεται που να δίνει τη δυνατότητα στον ξενοδόχο να ενημερωθεί για μια σειρά άλλων παραμέτρων όπως, αν ξενοδόχος που κάνει τη δήλωση χάνει τα ασφαλιστικά του δικαιώματα σε άλλα ταμεία, ξενοδόχος που στο ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει παραπάνω από ένα ξενοδοχείο, ξενοδόχος με διαδοχική ασφάλιση Τ.Ε.Β.Ε. (Ο.Α.Ε.Ε.), ξενοδόχος ασφαλισμένος στον Ο.Γ.Α. και ξενοδόχος ασφαλισμένος σε τρίτο ταμείο”.

“Η έκπληξη μας” αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η Ένωση “είναι ότι ούτε οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου δεν διευκρινίζουνε τα δεκάδες ερωτήματα των μελών μας και μελών σας, αλλά ούτε και τα αντίστοιχα ταμεία τα οποία εμπλέκονται δίνουν σαφής απαντήσεις στα ερωτήματα των μελών μας. Μόνο ο Ο.Α.Ε.Ε. με έγγραφο που έχει αποστείλει στα μέλη τη 01/07/2008, καλεί τους ξενοδόχους να επισκεφθούνε τα γραφεία και δίνει διευκρινήσεις πως θα εισπραχθούνε οι εισφορές. Καμία διευκρίνηση στα δεκάδες ερωτήματα των μελών μας”.

Ζητώντας την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου, η οποία να καλύπτει τα δεκάδες ερωτήματα των ξενοδόχων, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, δια του προέδρου της, κ. Κωνσταντίνου Λεβέντη, που είναι και μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ, τονίζει πως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα αν η μη παροχή διευκρινιστικών επεξηγήσεων οφείλεται:


  • σε αδυναμία του Επιμελητηρίου
  • σε αδυναμία της νομοθεσίας του Nόμου 3655/2008
  • σε τυχόν κενά του νέου νόμου που είναι σε εξέλιξη εφαρμογής

Καταλήγοντας, η Ένωση επισημαίνει πως δεδομένης της πλήρης σύγχυσης, στην οποία βρίσκονται οι ξενοδόχοι, το Επιμελητήριο ή το
μέχρι σήμερα Τ.Π.Ξ. έχει υποχρέωση να τους δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές, λαμβανομένου υπόψιν ότι τα μέλη που έχουν αυτές τις απορίες και ζητούν αυτές τις διευκρινήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης ή στήριξης από εξειδικευμένους επιστήμονες. Τη δυνατότητα αυτή παρέμβασης την έχει και οφείλει να την ενεργοποιήσει το Ξ.Ε.Ε.

Παράλληλα, η Ένωση και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της, κ. Λεβέντης, ζητά την άμεση σύσταση επιτροπής στο Ξ.Ε.Ε., όπου θα κωδικοποιήσει όλες τις απορίες και τα ερωτήματα των ξενοδόχων-μελών της, ώστε σε συνεργασία με την Π.Ο.Ξ. να δρομολογηθούνε παρεμβάσεις και στα ταμεία αλλά και στην Υπουργό Απασχόλησης κα. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, προκειμένου να καλυφθούνε αδικίες που προκύπτουν από την ένταξη του Τ.Π.Ξ. στον Ο.Α.Ε.Ε. και από τον ορισμό δικαιούχων. “Το να μην αγγίζουμε το πρόβλημα είναι αδυναμία και δεν είμαστε άξιοι των περιστάσεων να μην μπορούμε να διαχειριστούμε υπηρεσίες που αφορούν τα μέλη μας” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024