Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣειρά άμεσων πρωτοβουλιών εξήγγειλε η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας

Σειρά άμεσων πρωτοβουλιών εξήγγειλε η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας

Με αφορμή τα αλλεπάλληλα προβλήματα, που έχουν ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον εισερχόμενο τουρισμό στην περιοχή της Μαγνησίας, προβλήματα τα οποία είναι απόρροια του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και επεκτείνονται και στον ελληνικό χώρο…

Με αφορμή τα αλλεπάλληλα προβλήματα, που έχουν ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον εισερχόμενο τουρισμό στην περιοχή της Μαγνησίας,<...>προβλήματα τα οποία είναι απόρροια του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και επεκτείνονται και στον ελληνικό χώρο, η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας, σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της κ. Κώστα Λεβέντη, συγκάλεσε κοινή σύσκεψη με τους τουριστικούς πράκτορες που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό στη χερσαία περιοχή του Νομού Μαγνησίας, επιχειρηματίες που αναπτύσσουν παράλληλες τουριστικές δραστηριότητες, προκειμένου να συνεκτιμήσουν την παρούσα κατάσταση και να αναδείξουν μια σειρά πρωτοβουλιών που κύριο χαρακτηριστικό θα έχουν τη συνεργασία της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τις Πολιτικές αρχές κι όχι μόνο.

`Αμεσες πρωτοβουλίες της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς:

1. Οριστικοποίηση στόχου για την περιοχή της Μαγνησίας, με συνεργασία της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των Πολιτικών Αρχών.

Α. Συνεργασία του κεφαλαίου της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας που εμπλέκεται στον τουριστικό πακέτο με:

  • Συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατατεθούν από τους τουριστικούς πράκτορες, με τη μορφή τεκμηριωμένων Επιχειρηματικών Σχεδίων, για μελλοντική αξιοποίηση τόσο το 2006 όσο και το 2007.

Β. Προβολή

  • Αξιοποίηση του υπάρχοντος πλαισίου προβολής σε Νομαρχιακό και Περιφερειακό επίπεδο με άμεση εμπλοκή της Ιδιωτικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας, με συγκεκριμένες προτάσεις προώθησης επιχειρηματικών σχεδίων.
  • Διορθωτική πρόταση για ξεχωριστή προβολή του Νομού Μαγνησίας, στο υπάρχον περιφερειακό πρόγραμμα προβολής σε συνεργασία με την ΝΕΤΠ Μαγνησίας, εφαρμόζοντας ενέργειες με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

2. Συνεργασία με εκπροσώπους φορέων:

  • `Αμεση συνάντηση με τον Νομάρχη Μαγνησίας, κ. Γιάννη Πρίντζο, με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων για την τουριστική προβολή, αλλά και για τα προβλήματα που προκύπτουν από τις Υπηρεσίες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
  • `Αμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και Δήμαρχο Βόλου, κ. Κυριάκο Μήτρου, με στόχο την συζήτηση των προβλημάτων που προκύπτουν στην εφαρμογή υλοποίησης των τουριστικών υπηρεσιών στην περιοχή, στους τουριστικούς – κι όχι μόνο – Δήμους.
  • `Αμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΑΝΕΜ για υλοποίηση πρωτοβουλιών προώθησης δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος DEAR, και συνέργιες για ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων ιδιωτών και φορέων.
  • `Αμεση συνάντηση με Αρχές (ΕΟΤ, Αστυνομία, Πυροσβεστική).

3. Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

  • `Αμεσες δράσεις με εκπόνηση marketing plan, για την προβολή του αερολιμένα σε αεροπορικές εταιρείες και σε tour operators του εξωτερικού.
  • `Αμεσες ενέργειες για εξασφάλιση πιστώσεων για βελτίωση υποδομών πρόσβασης με συντόμευση του χρόνου πρόσβασης στο Πήλιο.

4. Δράσεις με στόχευση την ευαισθητοποίηση των τουριστικών επαγγελμάτων (εκτός των ξενοδόχων) που εμπλέκονται στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος και ειδικότερα με την Ένωση Εστίασης & Διασκέδασης:

  • Για συμμετοχή σε κοινές δράσεις προβολής
  • Για εφαρμογή τιμολογιακής πολιτικής προσέλκυσης επισκεπτών

Σημειώνεται τέλος ότι οι παραπάνω πρωτοβουλίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας έχουν αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 2 εβδομάδων, με βασικό στόχο την άμεση ενημέρωση των Αρχών – Φορέων της περιοχής, προκειμένου από κοινού να ληφθούν πρωτοβουλίες για την υλοποίηση των ανωτέρω.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024