Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣειρά εκδηλώσεων στη Σκιάθο
Δήμος Σκιάθου

Σειρά εκδηλώσεων στη Σκιάθο

Ο Δήμος Σκιάθου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για την πυρπόληση της Σκιάθου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Αυγούστου 1944 την Κυριακή […]

Ο Δήμος Σκιάθου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για την πυρπόληση της Σκιάθου<...> από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Αυγούστου 1944 την Κυριακή 23 Αυγούστου 2009.

Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Παναγίας Εικονίστριας και Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 21:00 στο Ανοιχτό Θέατρο στο Μπούρτζι ο Δήμος Σκιάθου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση λόγου και μουσικής. Η Φιλόλογος- Γυμνασιάρχης κα Αικατερίνη Κουρκούμπα θα μιλήσει με θέμα «Το τίμημα της λευτεριάς». Θα ακολουθήσουν ομιλία και Ύμνοι από το Θεολόγο κ. Κωνσταντίνο Κουτούμπα. Στη συνέχεια στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί Μουσικό αφιέρωμα.

Την παράσταση με τίτλο «Φίλοι μας καλώς ορίσατε» με την ανεπανάληπτη και πολυτάλαντη Αρετή Κετιμέ με το σαντούρι της και τη γλυκιά φωνή της, και τους μοναδικούς και κορυφαίους ερμηνευτές αδελφούς Γρηγόρη και Πέτρο Παπαεμμανουήλ, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.

Ο προσανατολισμός της παράστασης που θεωρείται ως μία πρωτοποριακή και ειλικρινής μουσική πρόταση ιδιαίτερα έντεχνη αλλά ταυτόχρονα και βαθιά λαϊκή, κινείται στο μουσικό τόξο «Σμύρνη και Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη και Προποντίδα, Θράκη και Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Νησιωτική Ελλάδα» και τονίζει τη μουσική πέρα από είδη, ιδιώματα και κατηγοριοποιήσεις.

Η σύμπραξη επί σκηνής της Αρετής, του Πέτρου και του Γρηγόρη με κορυφαίους μουσικούς που αποτελούν την αφρόκρεμα της ελληνικής μουσικής σκηνής εγγυώνται μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η κα Αθηνά Παπαγεωργίου, Διευθύντρια του Μουσείου Παπαδιαμάντη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024