Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΈνταξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων εκ νέου στις επιδοτούμενες άγονες γραμμές
Ακτοπλοΐα

Ένταξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων εκ νέου στις επιδοτούμενες άγονες γραμμές

Προτείνεται η επανένταξη της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκη-Βόρειες Σποράδες στις επιδοτούμενες άγονες γραμμές για το καλοκαίρι 2024, υποστηρίζοντας τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε με θέμα την ένταξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων στις επιδοτούμενες άγονες γραμμές για τη θερινή περίοδο 2024.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κοινή επιστολή που απέστειλαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σκιάθου, προκειμένου να συμπεριληφθεί εκ νέου η σύνδεση στις επιδοτούμενες γραμμές για το 2024. Δεδομένης, μάλιστα, και της επιτυχημένης σύνδεσης των προηγούμενων θερινών περιόδων, η σύνδεση θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των εμπλεκόμενων περιοχών, αποτυπώνοντας έτσι σημαντικά οφέλη στους προορισμούς.

Η πρωτοβουλία έτυχε θετικής πρόθεσης από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά δεν έχει, ακόμη, οριστικοποιηθεί και θα επακολουθήσει νέα συνάντηση επί του θέματος στις αρχές Μαρτίου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή Πατουλίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Γιάννης Αναστασίου, ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Δήμου Σκιάθου, Αλέξανδρος Ευσταθίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Σκιάθου, Μάρκος Βατζάκας και Γιώργος Διολέττας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024