Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντικές παρουσιάσεις ομάδων εργασιών κατά τη δεύτερη μέρα του Forum
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σημαντικές παρουσιάσεις ομάδων εργασιών κατά τη δεύτερη μέρα του Forum

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 3 Μαρτίου, το 1ο Διεθνές Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχή πρώτη ημέρα συζητήσεων, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με την παρουσίαση των ομάδων εργασιών, οι οποίες εξέφρασαν σημαντικές απόψεις για την πορεία της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης…

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 3 Μαρτίου, το 1ο Διεθνές Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχή πρώτη ημέρα συζητήσεων, το ενδιαφέρον<...>κορυφώθηκε με την παρουσίαση των ομάδων εργασιών, οι οποίες εξέφρασαν σημαντικές απόψεις για την πορεία της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι ομιλίες αφορούσαν στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση παγκόσμιων τουριστικών εκπαιδευτικών συστημάτων όπως της Ιταλίας, της Κίνας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, αλλά και άλλων αναπτυγμένων στον τουρισμό χωρών.

Ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, Σύµβουλος Τουριστικού Μάρκετινγκ & ΣΕΠ Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστηµίου, από την πρώτη ομάδα εργασίας, σημείωσε το παράδοξο της ελληνικής πραγματικότητας, πως η τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει μεταπτυχιακά προγράμματα αλλά δεν έχει προπτυχιακά (Α.Ε.Ι.). Σχολιάζοντας ο Δρ. Περικλής Λύτρας της Επιστηµονικής Επιτροπής του Forum ανέφερε κάποια προβλήματα, όπως το τεράστιο εννοιολογικό πρόβλημα και την αντιπαλότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας, η οποία είναι ευθύνη της πολιτείας.

Ακολούθως ο κ. Λουκάς Ντούβας, Διευθυντής της ΕΞΑ, σχολίασε τις εργασίες της ομάδας του και ανέλυσε τους στόχους της εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό. Ο Δρ. Δημήτρης Παπαγιάννης της Επιστηµονικής Επιτροπής του Forum μίλησε για τη διαφορά της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και για την καθιέρωση ελάχιστων προσόντων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αξιόλογη και η ομιλία του Δρ. Συμεών Ρετάλη, Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστηµίου Πειραιά και μέλους της Επιστηµονικής Επιτροπής του Forum, για τη διασφάλιση και πιστοποίηση της ποιότητας σύμφωνα με τη μεγάλη εξειδίκευση και την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Τελευταία ομιλήτρια η κυρία Βίκυ Καραντζαβέλου, ιδρύτρια της Travel Media Applications και αρχισυντάκτρια των Travel Daily News Greece & Cyprus / International, η οποία μίλησε για τον προπαρασκευαστικό ρόλο του internet στην εξοικείωση με την τεχνολογία και τη διάχυση της πληροφορίας στον τουρισμό.

Ανάμεσα στις παρέμβασεις, αίσθηση έκανε του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρη Τσάρτα για τη δημιουργία τμήματος Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Επίσης, παρεμβάσεις έκαναν ο κ. Απόστολος Δοξιάδης, ο κ. Χαράλαμπος Κοκκώσης, ο κ. Νικόλαος Ριζάκης, ο κ. Στέλιος Πολυκράτης και ο μαθητής των σχολών του Ο.Τ.Ε.Κ., κ. Βανικιώτης.

Συμπερασματικά το 1ο Διεθνές Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, συγκέντρωσε ιδιαίτερα αξιόλογες απόψεις για την ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από την καλύτερη εκπαίδευση και κατάρτιση. Η κυριότερη άποψη που ακούστηκε ήταν η δημιουργία τμήματος Τουρισμού σε Α.Ε.Ι. καθώς και η εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς. Επίσης η αναλογία και η σύγκριση της ελληνικής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με αυτή των ευρωπαϊκών κυρίως χωρών έδειξε τη θέση της χώρας μας ανάμεσα τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024