Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην πρώτη Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη Υπουργών Τουρισμού ο Πασχαλίδης
Κύπρος

Στην πρώτη Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη Υπουργών Τουρισμού ο Πασχαλίδης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εργασίες της πρώτης Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης Υπουργών Τουρισμού, που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο Φεζ του Μαρόκο. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και […]

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εργασίες της πρώτης Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης Υπουργών Τουρισμού, που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο Φεζ του Μαρόκο. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού<...>κ. Αντώνη Πασχαλίδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Διευθυντή Τουρισμού του ΚΟΤ κ. Λεύκο Φυλακτίδη.

Από τα κυριότερα θέματα που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της Διάσκεψης ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών και των χωρών της Μεσογείου στον τουριστικό τομέα, με έμφαση στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, στην ανάπτυξη της υποδομής, στην πολιτιστική συνεργασία και, γενικά, στην προώθηση, μέσω του τουρισμού, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης και αειφορίας.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ο κ. Πασχαλίδης τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στη προώθηση της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα μεταξύ των ευρωμεσογειακών χωρών. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη σύναψη τουριστικών συμφωνιών μεταξύ της Κύπρου και των περισσοτέρων Μεσογειακών χωρών που βρίσκονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Αίγυπτος, η Συρία, η Ιορδανία, η Λιβύη, ο Λίβανος, το Ισραήλ και, πρόσφατα, το Μαρόκο.

Στο πλαίσιο των τουριστικών αυτών συμφωνιών, η Κύπρος προσέφερε σε αρκετές χώρες τεχνική βοήθεια σε τομείς όπως στην κατάρτιση προσωπικού, στο στρατηγικό σχεδιασμό και στην ταξινόμηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Ο κ. Πασχαλίδης πραγματοποίησε, σε διμερές επίπεδο σημαντικές επαφές με αντιπροσωπείες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Ισραήλ και του Μαρόκου και προσκάλεσε τον Μαροκινό ομόλογό του κ. Mohamed Boussaid στη Κύπρο για υπογραφή της τουριστικής συμφωνίας που συμφωνήθηκε μεταξύ των δυο χωρών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024