Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣτο επίκεντρο θέματα αστικών συγκοινωνιών και πράσινων μεταφορών
Συνάντηση Καραμανλή με Χατζηδάκη

Στο επίκεντρο θέματα αστικών συγκοινωνιών και πράσινων μεταφορών

Εκτενή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, για όλα τα θέματα του Υπουργείου Μεταφορών και ιδιαίτερα το θέμα των αστικών συγκοινωνιών και των πράσινων μεταφορών, είχε το Σάββατο, 14 […]

Εκτενή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, για όλα τα θέματα του Υπουργείου Μεταφορών και ιδιαίτερα το θέμα των αστικών συγκοινωνιών και των πράσινων μεταφορών, είχε το Σάββατο, 14 Ιουνίου, ο Υπουργός Μεταφορών<...>και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το ζήτημα επανασχεδιασμού των λεωφορειακών γραμμών – καθώς στόχος του Υπουργείου είναι, ξεκινώντας από τη Δυτική Αθήνα, οι γραμμές των λεωφορείων σε πολύ μεγάλο βαθμό να καταλήγουν στους σταθμούς του Μετρό και των ΗΣΑΠ, έτσι ώστε με το ίδιο εισιτήριο να μπορούν οι πολίτες να φτάνουν στο κέντρο, εξοικονομώντας το 30% του χρόνου.

Οι προμήθειες νέων λεωφορείων, μεταξύ των οποίων και 200 λεωφορείων φυσικού αερίου, αποτέλεσαν ακόμη ένα θέμα συζήτησης. “Μ’ αυτόν τον τρόπο”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης, “η Αθήνα θα είναι η πρώτη πόλη στη Ευρώπη σε αριθμό λεωφορείων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο”. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και το θέμα προμήθειας ηλεκτρικών λεωφορείων, που θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον, όπως επίσης και το θέμα των ποδηλατόδρομων, με αφορμή την πρόσφατη εξαγγελία κατασκευής δύο μεγάλων ποδηλατόδρομων στην Αθήνα.

Φυσικά ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον Υπουργό Μεταφορών και για το θέμα της Ολυμπιακής. “Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες είναι εξαιρετικά τεχνικές και δύσκολες και γι’ αυτό άλλωστε διαρκούν και τόσο πολύ. Τα χρονοδιαγράμματά μας είναι γνωστά. Θέλουμε να καταλήξουμε σε λύση μέχρι το τέλος του χρόνου και επιμένουμε σε ό,τι έχουμε πει μέχρι τώρα. Θέλουμε να κρατήσουμε το όνομα, το σήμα της εταιρίας, θέλουμε όμως να απαλλαγούμε από τα χρέη” επανέλαβε σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024