Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο Νότιο Πήλιο η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ

Στο Νότιο Πήλιο η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ

Τις θέσεις και τις προτάσεις της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ για το θεσμικό πλαίσιο της αγροτουριστικής επιχείρησης και για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων μέσω της σύστασης συνδικαλιστικής οργάνωσης με την ονομασία […]

Τις θέσεις και τις προτάσεις της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ για το θεσμικό πλαίσιο της αγροτουριστικής επιχείρησης και για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων μέσω της σύστασης συνδικαλιστικής οργάνωσης με την ονομασία Ένωση Αγροτουρισμού<...>Θεσσαλίας, παρουσίασε στην Γενική Συνέλευση της Τουριστικής Ένωσης Επαγγελματιών Νοτίου Πηλίου την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2008, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης.

Η Τουριστική Ένωση Επαγγελματιών Νοτίου Πηλίου συνδύασε το κόψιμο της Βασιλόπιτας της Ένωσης που έγινε από τον πρόεδρο της κ. Ν. Δόβα και τον Γεν. Γραμματέα κ. Λ. Ζούμπο, με ενημέρωση για επαγγελματικά θέματα και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος Αργαλαστής κ. Βαλασάς (ο μόνος εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης), ο Αντινομάρχης Μαγνησίας κ. Ξηρακιάς, ο πρόεδρος της ΑΝΕΜ κ. Νιτζάμης, ο Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαστρογιάννης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Λεβέντης, ενώ στις εργασίες της γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο παλαίμαχος και σεβαστός κ. Παπαναστασίου.

Ανάμεσα στις εισηγήσεις ξεχώρισε η εισήγηση για την επιμόρφωση των ξενοδόχων και του προσωπικού τους με στόχο την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος από τον κ. Ε. Μαμαλούκο (ΕΟΤ), ο οποίος επεσήμανε ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των προγραμμάτων κατάρτισης. Ο κ. Ν. Μαρκάτης παρουσίασε τον τρόπο προβολής μιας περιοχής και το μάρκετινγκ προορισμού με παράθεση παραδειγμάτων (Μύκονος κλπ). Ο Γεν. Γραμματέας της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Δ. Μιχαηλίδης παρουσίασε την δρώσα δύναμη των επιχειρηματιών αγροτουρισμού, που δημιουργούν πραγματικότητα, τόσο στη διαμόρφωση των θέσεων για τον ορισμό του περιεχομένου του αγροτουρισμού (ο οποίος δεν είναι απλά Τουρισμός Υπαίθρου με τζακούζι, πισίνες και παραπέντε), όσο και για την ανάγκη για συντονισμένη συλλογική δράση (για να μην μένει χώρος για τρίτους να υπεισέρχονται και να ετεροκαθορίζουν τον αγροτουρισμό), για το πετυχημένο μοντέλο αυτοκατάρτισης της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ (μέσω ανταλλαγής εμπειριών από επιτυχημένους ή αποτυχημένους επιχειρηματίες, με την εμβολή παρατηρήσεων από ακαδημαϊκούς και ερευνητές) και για την συλλογική προώθηση όπως είναι το επιδεικτικό αγροτικό χωριό ΑγρΟραμα και τα Τοπικά Σύμφωνα. Η κα Κ. Καμπανέλλα, δικηγόρος, ολοκλήρωσε την κύκλο των εισηγήσεων με την παράθεση στοιχείων από την νομοθεσία για τις υποχρεώσεις των επαγγελματιών στον χώρο του τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024