Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυνάντηση Αλογοσκούφη – Λιάπη με εκπροσώπους της Hoechtiff

Συνάντηση Αλογοσκούφη – Λιάπη με εκπροσώπους της Hoechtiff

Η αναθεώρηση της σύμβασης, που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με τη Hoechtiff για το αεροδρόμιο `Ελευθέριος Βενιζέλος`, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γεώργιος Αλογοσκούφης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, με εκπροσώπους…

Η αναθεώρηση της σύμβασης, που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με τη Hoechtiff για το αεροδρόμιο `Ελευθέριος Βενιζέλος`<...>, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γεώργιος Αλογοσκούφης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, με εκπροσώπους της γερμανικής εταιρίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, “οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν τρόπους, με τους οποίους το αεροδρόμιο μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικό. “Η συζήτηση”, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, “έγινε σε πολύ καλό κλίμα”, ενώ όπως σημείωσε “θα πρέπει να πληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης”.

“Η δική μας πολιτική στο Υπουργείο Μεταφορών” σημείωσε ο κ. Λιάπης “είναι να έχουμε ένα αεροδρόμιο φτηνό και κυρίως ανταγωνιστικό. “Σήμερα” πρόσθεσε “το αεροδρόμιο δεν είναι φτηνό, αν συγκριθεί με τα άλλα ευρωπαϊκά. ΄Αρα, έχουμε καταλήξει ότι πρέπει να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας με την Hochtief στη λογική να γίνει αναθεώρηση της σύμβασης, που εκ του νόμου το δικαιούμαστε, καθώς τελειώνει η δεκαετία. Γι΄ αυτό το λόγο συστήσαμε από κοινού – το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, εμείς και η Γερμανική εταιρία – μια ομάδα εργασίας, που θα επεξεργασθεί όλα αυτά τα θέματα, θα μας κάνει προτάσεις και εμείς σε πολιτικό επίπεδο θα πάρουμε τις αποφάσεις”.

Από την άλλη, ο κ. Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι “στόχος μας είναι το αεροδρόμιο να συνεχίσει να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες, που προσφέρει στην εθνική οικονομία, αλλά να είναι και φτηνότερο για να είναι πιο ανταγωνιστικό. Αυτό είναι το κυριότερο, γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξή του και αυτό είναι και προϋπόθεση στις συζητήσεις, που κάνουμε για την αναθεώρηση της σύμβασης και για την διαδικασία της αποκρατικοποίησης, η οποία συζητείται μαζί με την αναθεώρηση της σύμβασης. Αποφασίσαμε σήμερα να συστήσουμε κοινή επιτροπή, η οποία θα δει όλα αυτά τα θέματα που αφορούν στην αναθεώρηση της σύμβασης και πως αυτά θα επηρεάσουν τη διαδικασία της αποκρατικοποίησης, η οποία, όπως έχουμε πει και άλλη φορά, δεν θα ολοκληρωθεί φέτος. Χρειάζεται να γίνει αρκετή δουλειά πάνω σ΄ αυτό το ζήτημα, προκειμένου να μπορέσουμε να δούμε και το ζήτημα της αποκρατικοποίησης όταν όλα συμφωνηθούν”.

Τέλος, όσον αφορά στο αντικείμενο αναθεώρησης της σύμβασης, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι έχει να κάνει με πολλά. Έχει να κάνει με τη διάρκεια της σύμβασης, έχει να κάνει και με άλλους όρους της σύμβασης και έχει να κάνει και με την ίδια τη διαδικασία της αποκρατικοποίησης. Όλα αυτά τα ζητήματα συνδέονται μεταξύ τους και οι αποφάσεις θα ληφθούν ταυτόχρονα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024