Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνάντηση Κεφαλογιάννη – Αλαβάνου για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας

Συνάντηση Κεφαλογιάννη – Αλαβάνου για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, κ. Αλέκο Αλαβάνο, πραγματοποίησε χτες το πρωί, Τρίτη 9 Αυγούστου 2005, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης στο ΥΕΝ, με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ελληνική ακτοπλοΐα…

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, κ. Αλέκο Αλαβάνο, πραγματοποίησε χτες το πρωί, Τρίτη 9 Αυγούστου 2005,<...>ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης στο ΥΕΝ, με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ελληνική ακτοπλοΐα.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, ο κ. Αλέκος Αλαβάνος ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για θέματα όπως το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο των 3 δισ. ευρώ το οποίο υπέγραψε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με την Ε.Τ.Επ., για την ανάπτυξη των λιμένων και τη ναυπήγηση νέων πλοίων στις άγονες γραμμές, τη δρομολόγηση υδροπλάνων, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, την εφαρμογή του προγράμματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τέλος τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε τα ακόλουθα:
“Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο για το ενδιαφέρον του για την ναυτιλία. Τιμά με την παρουσία του το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Τον ενημερώσαμε για όλα τα θέματα του Υπουργείου και βεβαίως για το καυτό θέμα της ακτοπλοΐας, τον διαβεβαιώσαμε όπως διαβεβαιώνουμε και τον ελληνικό λαό, ότι εγγυόμαστε την ασφάλεια των ακτοπλοϊκών μας γραμμών και την απρόσκοπτη πρόσβαση καθ` όλη τη διάρκεια του έτους των ταξιδιωτών προς τη νησιωτική Ελλάδα.

Για τις λίγες αυτές περιπτώσεις των ακτοπλοϊκών εταιριών, που από αμέλεια ή ολιγωρία δημιούργησαν πρόβλημα στο επιβατικό κοινό περιμένουμε την έμπρακτη συγγνώμη τους και την ανταπόκρισή τους κατά την διάρκεια της επιστροφής των επιβατών μετά το Δεκαπενταύγουστο. Όπου χρειάζεται θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές και βεβαίως λαμβάνονται μέτρα για την ποιοτική ναυτιλία κυρίως στην ακτοπλοΐα, που ήταν το θέμα της συζήτησης που είχαμε με τον Πρόεδρο. Σας ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε και είμαστε πάντα στη διάθεση σας για ενημέρωση”.

Με τη σειρά του, ο κ. Αλαβάνος ανέφερε στους δημοσιογράφους τα εξής:
“Είχαμε μια εκτεταμένη και σε βάθος συζήτηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κεφαλογιάννη και τους συνεργάτες του. Το κεντρικό ζήτημα ήταν το ζήτημα των προβλημάτων στην ελληνική ακτοπλοΐα. Πρέπει να σταματήσει το Αιγαίο να βρίσκεται σε κατάσταση ημιπληγίας. Ορισμένα νησιά θα πρέπει να έχουν τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση. Αλλά και με τα νησιά, τα οποία αποτελούν τις κότες με τα `χρυσά αυγά` για τους εφοπλιστές, υπάρχουν προβλήματα με το ύψος των ναύλων, με το ωράριο και τα προβλήματα με την ύπαρξη μονοπωλιακών καταστάσεων μέσα από τη διαπλοκή των μεγάλων εφοπλιστικών εταιριών.

Από την άλλη μεριά, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νησιών, με έντονα προβλήματα κινητικότητας και σύνδεσης είτε μεταξύ τους, είτε με το κέντρο, τα οποία έχουν φτάσει σε ακραία σημεία. Αυτό είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τους επισκέπτες, για τους κατοίκους των νησιών αυτών, αλλά και για τον ίδιο τον τουρισμό, για την εξασφάλιση πόρων που είναι αναγκαίοι για την επιβίωσή τους το χειμώνα και γενικότερα για την ανάπτυξη τους. Να προσθέσω ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αν νησιά, όπως η Τήλος, η Λέρος ή η Αστυπάλαια, θα καταντήσουν να είναι βραχονησίδες στο Αιγαίο, λαμβάνοντας υπόψιν και την διάρθρωση των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024