Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Λιάσκου με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Σπήλαια Δυρού

Συνάντηση Λιάσκου με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Σπήλαια Δυρού

Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χτες στο Γραφείο του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ Αναστάσιου Λιάσκου, με πρωτοβουλία του ιδίου και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτού Λακωνίας κ. Παναγιώτη […]

Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χτες στο Γραφείο του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ Αναστάσιου Λιάσκου, με<...> πρωτοβουλία του ιδίου και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτού Λακωνίας κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη, του Δημάρχου Οιτύλου κ. Πέτρου Ανδρεάκου, εκπροσώπων των εργαζομένων στα Σπήλαια Δυρού και επιτροπής κατοίκων του Δήμου, αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης – εκμετάλλευσης των Σπηλαίων Δυρού και του περιβάλλοντος αυτών χώρου, συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

  1. Το θέμα της αξιοποίησης των Σπηλαίων Δυρού να επανεξεταστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τους τοπικούς φορείς (Δήμος – Εργαζόμενοι – Τοπική Κοινωνία).
  2. Να αξιολογηθεί Υπόμνημα με τις προτάσεις, που θα υποβάλει ο Δήμος Οιτύλου στην περιφέρεια, του οποίου ανήκουν τα Σπήλαια.
  3. Εν όψει της σημειωθείσης αυτής εξέλιξης να τερματισθεί η κατάληψη των χώρων των Σπηλαίων Δυρού από τους εργαζόμενους σ` αυτά από σήμερα.

Να τονιστεί ότι μέχρι και χτες, δηλαδή για 10 μέρες, τα σπήλαια Δυρού ήταν κατειλημμένα από τους εργαζόμενους, καθώς οι εργαζόμενοι διαφωνούσαν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των σπηλαίων, που είχε ξεκινήσει να υλοποιεί με σύμβαση από τον Ιούνιο του 2003 η προηγούμενη κυβέρνηση και που πάει να συνεχίσει η παρούσα.

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εργαζομένων, θα ήταν λογικό και συνεπώς θα γινόταν χωρίς αντιδράσεις, στην περίπτωση που δεν θα επαρκούσαν τα έσοδα να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων και συντήρησης του σπηλαίου. Στην περίπτωση όμως του Δυρού, όπως επισημαίνεται, καλύπτονται τα έξοδα και υπάρχει και πλεόνασμα, αν και το εισιτήριο θεωρείται υψηλό.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η λειτουργία των σπηλαίων αποτελεί για την περιοχή τον κυριότερο οικονομικό πόρο εσόδων, ενώ και η Ουνέσκο έχει χαρακτηρίσει τα σπήλαια Δυρού σαν μνημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλους, που θα πρέπει να προστατεύονται.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024