Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑβραμόπουλος: Σε φάση απογείωσης βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός

Αβραμόπουλος: Σε φάση απογείωσης βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μετέβη την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου στις 12 το μεσημέρι απένειμε τα πτυχία των αποφοίτων των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων…

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μετέβη την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου<...> στις 12 το μεσημέρι απένειμε τα πτυχία των αποφοίτων των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Αμέσως μετά την τελετή απονομής, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η τουριστική εκπαίδευση είναι πρωταρχικής σημασίας για τη νέα τουριστική μας πολιτική, γιατί πιστεύουμε, ότι χωρίς καταρτισμένους επαγγελματίες, ποιοτικός τουρισμός δεν γίνεται. Πριν από λίγους μήνες είχα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, όχι μόνο εδώ αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Και δε σας κρύβω, ότι λυπήθηκα ακούγοντας, ότι ήταν η πρώτη φορά, που Υπουργός αρμόδιος για θέματα τουρισμού, βρισκόταν κοντά στα παιδιά, στους σπουδαστές και στους αυριανούς μας επαγγελματίες”.

Ενώ πρόσθεσε ότι “στη δύσκολη αυτή, παγκοσμίως, συγκυρία για τον τουρισμό, μετά τα όσα έχουν προηγηθεί, εμείς με τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα με το περιβάλλον μας, τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τη φιλοξενία των Ελλήνων, μπορούμε να βγούμε αξιόπιστα και δυναμικά στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε φάση απογείωσης, γίνεται με σωστή και σε βάθος δουλειά, με στρατηγική προοπτικής τουλάχιστον δεκαετίας. Με τον επιχειρηματικό κόσμο να στηρίζει την πολιτική μας και κάτω από την αρχή της συνυπευθυνότητας να οδηγηθούμε σε ένα ποιοτικό άλμα, αφού όμως πρωτύτερα προχωρήσουμε σε νοικοκύρεμα του ακατάστατου τουριστικού περιβάλλοντος”.

Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Ηρακλείου, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι είναι απαράδεκτο για τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, την Κρήτη, να υπάρχει αυτό το αεροδρόμιο, του Ηρακλείου. Πάντοτε έλεγα και θα επιμένω, ότι χρειάζονται σύγχρονες υποδομές. Με γρήγορους ρυθμούς πρέπει να βρεθούν προτάσεις αλλά και τα χρήματα, ώστε το Ηράκλειο να αποκτήσει ένα αεροδρόμιο σύγχρονο. Αυτό θα έχει ευεργετικές επιδράσεις στην τουριστική δραστηριότητα του νησιού και κυρίως, θα αναδεικνύει την εικόνα της σύγχρονης Κρήτης. Στηρίζουμε λοιπόν, και ως Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, κάθε πολιτική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση”.

Μάλιστα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο είναι εφικτό να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημιουργίας ενός νέου αεροδρομίου, η απάντηση του κ. Υπουργού ήταν ότι τα προγράμματα αυτά μπορούν να προχωρήσουν μονάχα εάν θέλουμε να προχωρήσουν. Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, είναι δεδηλωμένη η θέση της. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, θα έχω επαφή και με το συνάδελφό μου, Υπουργό Μεταφορών, ώστε από κοινού πλέον και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του νησιού, να κάνουμε αυτά τα βήματα που απαιτούνται, ώστε αρχής γενομένης από αυτή την τουριστική χρονιά, ν΄ αλλάξουμε τα πράγματα. Οι εικόνες μιας Κρήτης πανέμορφης, φιλόξενης, με ωραίους ανθρώπους, που συνοδεύονται όμως με την απογοήτευση της άφιξης και με τις κακές εντυπώσεις της αναχώρησης, φοβούμαι, ότι πρέπει να μας προβληματίσουν, διότι αυτές οι εντυπώσεις είναι αυτές που τελικά συνοδεύουν τους επισκέπτες. Και εμείς τους θέλουμε να νιώθουν την ανάγκη να θέλουν να γυρίσουν πίσω”.

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε ξεκινάει η νέα εποχή για τον ελληνικό τουρισμό, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι ήδη έχουμε μπει σε μια καινούργια εποχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν σας κρύβω, ότι με έχει ενθουσιάσει το γεγονός, ότι όλοι συναντιλαμβανόμαστε το ίδιο – και ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας, φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση – το πόσο σημαντικός τομέας για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ελλάδας είναι ο ποιοτικός τουρισμός. Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι οι αλλαγές, κυρίως εάν είναι βαθιές και έχουν να κάνουν με την υποδομή, τη νοοτροπία και τις αντιλήψεις, δεν γίνονται με ένα μαγικό ραβδί από τη μια στιγμή στην άλλη. Τα μηνύματα της ως τώρα προσπάθειάς μας είναι θετικά. Ήδη δεχτήκαμε τα πρώτα θετικά μηνύματα, με τη διαφημιστική μας εκστρατεία που είναι σε εξέλιξη και σαρώνει ολόκληρο τον κόσμο και η οποία για πρώτη φορά ξεκίνησε τόσο νωρίς. Αλλά δεν πρέπει να ξεγελάσουμε τον κόσμο. Η Ελλάδα έχει τις ομορφιές της, έχει τον πολιτισμό της, χρειάζεται όμως να βελτιώσει, το συντομότερο δυνατόν, τις υποδομές της και να αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών. Και εκεί η ευθύνη είναι συνολική και συλλογική.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024