Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΘαλάσσια υπεραστική συγκοινωνία μεταξύ των νομών Πιερίας – Θεσσαλονίκης -Χαλκιδικής

Θαλάσσια υπεραστική συγκοινωνία μεταξύ των νομών Πιερίας – Θεσσαλονίκης -Χαλκιδικής

Εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα, που θα αναλάβει την εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης για το ενδεχόμενο δημιουργίας θαλάσσιας υπεραστικής συγκοινωνίας, που θα ενώνει τους Νομούς Πιερίας – Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, αναζητούν οι τρεις […]

Εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα, που θα αναλάβει την εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης για το ενδεχόμενο δημιουργίας θαλάσσιας υπεραστικής συγκοινωνίας, που<...> θα ενώνει τους Νομούς Πιερίας – Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, αναζητούν οι τρεις Νομάρχες, προκειμένου οι διαδικασίες να επιταχυνθούν. Μάλιστα, οι Νομάρχες Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου και Χαλκιδικής κ. Αργήρης Λαφαζάνης, συναντήθηκαν χτες στη νομαρχία Πιερίας, προκειμένου να συζήτησαν από κοινού περί του έργου.

“Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και θα έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα για το καλό του τόπου μας, αλλά και του τουρισμού μας. Θα πρέπει να υπάρξει μία ομάδα που θα μας κάνει την τελική μελέτη” είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Ο κ. Παπαστεργίου εμφανίστηκε, από την άλλη, ιδιαίτερα αισιόδοξος και δήλωσε ότι “το καλοκαίρι θα ξεκινήσει δοκιμαστικά η πρώτη επικοινωνία μεταξύ των νομών με δελφίνια από το λιμάνι του Πλαταμώνα. Πρόσθεσε δε ότι, “στη συνέχεια μπορούν να δρομολογηθούν άλλες ενέργειες με πρώτη την επικοινωνία μεταξύ του λιμανιού του Κίτρους με τη Μηχανιώνα, με πλοία που θα μεταφέρουν και νταλίκες και αυτοκίνητα”. “Προς την κατεύθυνση αυτή”, συμπλήρωσε ότι “ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης στηρίζει τη βελτίωση του λιμανιού του Κίτρους, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει μελέτη βιωσιμότητας”. Σημείωσε ακόμη ότι “θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από το Γ΄ ΚΠΣ και αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα εξεταστεί η διαδικασία της αυτοχρηματοδότησης”.
Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πορθμείων Ελλάδος, πρώην πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ρίου – Αντιρρίου κ. Γιώργος Τσαϊλάς, που πήρε μέρος στη συνάντηση σημείωσε ότι “υπάρχει μια ομάδα, που εκπόνησε σχετική μελέτη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν υπάρξουν καλές προσβάσεις από την εθνική οδό προς το λιμάνι του Κίτρους και καλύτερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο λιμάνι της Μηχανιώνας θα μπορεί να ξεκινήσει μια γραμμή η οποία θα μπορέσει να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κίνησης, που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη”.

Από την πλευρά του ο νομάρχης Χαλκιδικής, κ. Αργύρης Λαφαζάνης επισήμανε ότι “οι υποδομές υπάρχουν και εκτίμησε ότι ο στόχος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των τριών νομών μπορεί να επιτευχθεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024