Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΤην αντιμετώπιση παράνομων τουριστικών δραστηριοτήτων και της απάτης στο Διαδίκτυο ζητά η ΠΟΕΤ

Την αντιμετώπιση παράνομων τουριστικών δραστηριοτήτων και της απάτης στο Διαδίκτυο ζητά η ΠΟΕΤ

Την αντιμετώπιση των παράνομων τουριστικών δραστηριοτήτων και της απάτης στο Διαδίκτυο, που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, τόσο εις βάρος των τουριστικών γραφείων της χώρας μας, όσο και των ανυποψίαστων τουριστών, ζητά από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης…

Την αντιμετώπιση των παράνομων τουριστικών δραστηριοτήτων και της απάτης στο Διαδίκτυο, που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό,<...>τόσο εις βάρος των τουριστικών γραφείων της χώρας μας, όσο και των ανυποψίαστων τουριστών, ζητά από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΠΟΕΤ, κ. Τσαμπίκος Μοσχάτος, μέσω επιστολής του προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Υφυπουργό κ. Αναστάσιο Λιάσκο.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή της ΠΟΕΤ αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

“Με τις δυνατότητες που δίνει σήμερα το διαδίκτυο της εκτέλεσης δηλαδή τουριστικών πράξεων χωρίς την φυσική επαφή με τον πελάτη, έχουμε εκατοντάδες περιπτώσεις καθημερινά, στις οποίες διάφοροι αερητζήδες στήνοντας ένα website στο σπίτι τους προτείνουν διακοπές στην Ελλάδα σε χιλιάδες ανυποψίαστους τουρίστες σ` όλο τον κόσμο (οι οποίοι νομίζουν ότι συνομιλούν με επίσημα ελληνικά τουριστικά γραφεία) και τελικά πραγματοποιούν κρατήσεις σε ξενοδοχεία κ.α., εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η εξαιρετικά αυτή σοβαρή κατάσταση έχει ως αυτονόητες επιπτώσεις:

  1. Την ευθεία και απαράδεκτη κλοπή έργου των νόμιμων τουριστικών γραφείων στην χώρα μας, τα οποία αναγκάζονται το ένα μετά το άλλο να κλείνουν, μην αντέχοντας στον αθέμιτο και ανέντιμο αυτό ανταγωνισμό.
  2. Την πιθανότατη εξαπάτηση των τουριστών και την κλοπή προκαταβολών κ.λ.π., γεγονός πολύ συνηθισμένο, που δυσφημίζει την χώρα.
  3. Την μεγάλη μείωση της φορολογητέας ύλης από τον Τουρισμό, αφού σχεδόν στο σύνολό τους οι συγκεκριμένες εμπορικές πράξεις διαφεύγουν της Εφορίας.
  4. Στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στην περίπτωσή μας, του ΤΑΝΠΥ και του ΙΚΑ, επιδεινώνοντας έτσι το γνωστό πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων”.


Έτσι, για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά αυτού σοβαρού και επείγοντος θέματος, η ΠΟΕΤ προτείνει στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο:

  1. Να συσταθεί άμεσα νέα ειδική υπηρεσία στο Υπουργείο για `την αντιμετώπιση παράνομων τουριστικών δραστηριοτήτων και της απάτης στο Διαδίκτυο` και να ενημερωθεί το κοινό και οι επαγγελματίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό για την ύπαρξή της. Αν είναι δυνατόν να γνωστοποιηθεί ειδικός τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας.
  2. Να δοθεί εντολή στην συγκεκριμένη Υπηρεσία να αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά, σε συνεργασία και με άλλους κρατικούς Φορείς, διώκοντας διοικητικά και ποινικά τα φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις, που διαφημίζουν ότι μπορούν να πραγματοποιούν ή τελικά εκτελούν τουριστικές πράξεις, χωρίς το προβλεπόμενο επίσημο Σήμα Λειτουργίας.
  3. Την δημιουργία και δημοσιοποίηση στο website του Υπουργείου ενός ενιαίου καταλόγου των νόμιμων τουριστικών γραφείων ανά περιοχή, ο οποίος θα πρέπει να ανανεώνεται τακτικά, με τις αλλαγές που κάθε φορά επέρχονται.

“Η δυναμική παρέμβαση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης”, κατά την ΠΟΕΤ, “θα μπορούσε να περιορίσει σημαντικά το πρόβλημα, αφού οι δράστες θα γνωρίζουν πλέον ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των παράνομων πράξεων τους, πράγμα που δεν συμβαίνει έως τώρα”.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024