Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουρισμό με ‘Μέτρο’ προτείνει ο ΕΟΤ για μία βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στις παραδόσεις

Τουρισμό με ‘Μέτρο’ προτείνει ο ΕΟΤ για μία βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στις παραδόσεις

Τουρισμό αλλά με ‘Μέτρο’ προτείνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού μέσα από τη διαφημιστική του καμπάνια με τις ελληνικές λέξεις που έχουν εμπλουτίσει το διεθνές λεξιλόγιο. Στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού […]

Τουρισμό αλλά με ‘Μέτρο’ προτείνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού μέσα από τη διαφημιστική του καμπάνια με<...> τις ελληνικές λέξεις που έχουν εμπλουτίσει το διεθνές λεξιλόγιο. Στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης προτρέπει για τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και σύνεση και επικαλείται τα λόγια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για να αποδώσει τη βαρύτητα των συνεπειών της άναρχης ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΟΤ είπε τα ακόλουθα:

Γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που είναι αφιερωμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού στον “Οικοτουρισμό” με το μήνυμα: “Οικοτουρισμός το κλειδί για μια αειφόρο Ανάπτυξη”.

Με αυτή την απόφαση της η 14η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού ήθελε να τονίσει, ότι η Ανακήρυξη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών του 2002 σαν το “Διεθνές Έτος Οικοτουρισμού” αντανακλά στην αυξανόμενη αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα της δυνατότητας του τουρισμού και του οικοτουρισμού ιδιαίτερα, να συμβάλλουν στη διαδικασία μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Η παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τον Οικοτουρισμό που πραγματοποιήθηκε στο Κεμπέκ έκανε έκκληση για την εισαγωγή πρακτικών βιωσιμότητας στον τουριστικό τομέα.

Τι είναι όμως Οικοτουρισμός;

Ο τουρισμός, που δεν υπερβαίνει τις αντοχές του προορισμού και συμβάλλει στην προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Θέλοντας να συμβάλλουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διαλέξαμε όπως κάνουμε τελευταία στην διαφημιστική μας εκστρατεία Greece Beyond Words, μια ελληνική λέξη, που χρησιμοποιείται διεθνώς. Τη λέξη “Μέτρον” σαν έκφραση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Μέτρον, ο κανόνας, το πρότυπο σύγκρισης, η βάση στην κρίση της αξίας.

Μέτρο στον Τουρισμό είναι ο άνθρωπος και η μη διατάραξη του φυσικού περιβάλλοντος. Η χαρά του ταξιδιού η απόλαυση του προορισμού με το σεβασμό στην προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Γιατί πιστεύουμε ότι καμιά άλλη λέξη δεν ταιριάζει τόσο πολύ σε μια τουριστική ανάπτυξη που εξυπηρετεί, αλλά κυρίως σέβεται ανθρώπους και περιβάλλον.

Επιτρέψτε μου όμως να τελειώσω διαβάζοντας τα λόγια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου:
“Αναφερόμεθα συνήθως εις την αμαρτία με όρους κοινωνικούς. Υπάρχει όμως, και η αμαρτία κατά της φύσεως. Το κακόν δεν περιορίζεται μόνον εις τας μεταξύ των ανθρώπων σχέσεις, αλλ’ επιδρά εις ολόκληρον την Κτίσιν. Η οικολογική κρίσις, περισσότερον κάθε άλλου προβλήματος της ανθρωπότητος, αποκαλύπτει την αλήθειαν και ο κόσμος συνιστά μίαν ενότηταν και μίαν κοινότηταν και ότι και η ελαχίστη ακόμη κακοποίησις της φύσεως εις εν τμήμα του κόσμου, έχερι αναποτρέπτους επιπτώσεις εις τον υπόλοιπον κόσμον”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024