Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤρομοκρατικό το δίλημμα “κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση” της Ολυμπιακής
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος

Τρομοκρατικό το δίλημμα “κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση” της Ολυμπιακής

Καλώντας του εργαζόμενους της Ολυμπιακής να μην αποδεχτούν τετελεσμένα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.) χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικό το δίλημμα «κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση», που επαναλαμβάνει σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντιγράφοντας την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.”, αφού και τα δύο, όπως υποστηρίζει, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα…

Καλώντας του εργαζόμενους της Ολυμπιακής να μην αποδεχτούν τετελεσμένα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.) χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικό το δίλημμα «κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση», που επαναλαμβάνει σήμερα<...>η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντιγράφοντας την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.”, αφού και τα δύο, όπως υποστηρίζει, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: “Στην ολοκληρωτική παράδοση των αερομεταφορών στο κεφάλαιο και στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Πρέπει να τα απορρίψουν, ακόμα κι αν συνοδεύονται με υποσχέσεις για το εργασιακό τους μέλλον”.

“Το διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος της «Ολυμπιακής» δεν είναι ζήτημα ανικανότητας ή λανθασμένων επιλογών των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.” κατά το Κ.Κ.Ε., αλλά “συνειδητή επιλογή τους σε συνεργασία με την Ε.Ε. και με την αξιοποίηση των αποφάσεών της. Το πρόβλημα της Ολυμπιακής δεν είναι πρωτίστως οικονομικό ή νομικό, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλά πολιτικό”.

Κλείνοντας, η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. τονίσει πως για ασφαλείς και φθηνές αερομεταφορές πρέπει να απορριφθεί συνολικά η στρατηγική του «ευρωμονόδρομου», της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των αερομεταφορών. Η μόνη λύση είναι η διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου φορέα αερομεταφορών, κατάργηση των ιδιωτικών εταιριών αερομεταφορών και ένταξη των εργαζομένων σε αυτές στον ενιαίο φορέα. Η υπόθεση της «Ολυμπιακής» αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Γι αυτό πρέπει να βρεθούν δίπλα στους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής» και να καταδικάσουν την πολιτική και τους στόχους της κυβέρνησης και της Ε.Ε.”.

Παπαρήγα: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα με ψεύτικο άλλοθι

«Οι εξελίξεις που οδηγούν στο κλείσιμο της Ολυμπιακής, γιατί περί αυτού πρόκειται, και στην εργασιακή ανασφάλεια του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων, είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με ψεύτικο άλλοθι τα ελλείμματα, την κακοδιαχείριση κλπ. Στην πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει η επιλογή να κυριαρχήσουν και στο χώρο της Ελλάδας ιδιώτες και κυρίως να ενταχθούν στην πορεία συγκέντρωσης των αερομεταφορών της Ευρώπης σε δύο τρεις μεγάλες εταιρίες. Πρόκειται για τη μονοπώληση του κλάδου και σ’ αυτά τα πλαίσια γίνεται η ιδιωτικοποίηση και στην ουσία συρρίκνωση έως και κλείσιμο της Ολυμπιακής”. Ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., κα Αλέκα Παπαρήγα, κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

“Οι εργαζόμενοι τόνισε “δεν πρέπει να στηθούν στον τοίχο και να περιμένουν τα διάφορα προσχήματα και την ενοχοποίησή τους, που και αυτή θα έρθει, αλλά να διεκδικήσουν μαζί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να υπάρχει εθνικός αερομεταφορέας στην Ελλάδα, το δικαίωμα να απειθαρχούμε στις επιλογές της ΕΕ, όταν αυτές δεν συμφέρουν. Και βεβαίως, το ΚΚΕ υποστηρίζει έναν ενιαίο, δημόσιο, λαϊκού χαρακτήρα φορέα μεταφορών, συγκοινωνιών, όπου εκεί θα εντάσσεται και η Ολυμπιακή Αεροπορία”.

Η Ολυμπιακή Αεροπορία χρειάζεται και πρέπει να παραμείνει δημόσια. Κανένας ιδιώτης στον ελληνικό χώρο κατέληξε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024