Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤσουρή: Στη διάθεση των εταιριών το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας

Τσουρή: Στη διάθεση των εταιριών το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας

Δέσμια των επιλογών, των αποφάσεων και των προτεραιοτήτων, που η ίδια έθεσε και συνεχίζει να εξυπηρετεί, είναι η Κυβέρνηση στο χώρο της ακτοπλοΐας, σύμφωνα με δηλώσεις της πολιτικής εκπροσώπου του […]

Δέσμια των επιλογών, των αποφάσεων και των προτεραιοτήτων, που η ίδια έθεσε και συνεχίζει να εξυπηρετεί, είναι η Κυβέρνηση στο χώρο της ακτοπλοΐας, σύμφωνα με δηλώσεις της πολιτικής εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για<...>την Εμπορική Ναυτιλία, κας Ελπίδας Τσουρή.

“Ένα δημόσιο αγαθό, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για επαρκή, ασφαλή και οικονομικά προσιτή μετακίνηση”, υποστήριξε, “επαφίεται εξ’ ολοκλήρου στους νόμους μιας ολιγοπωλιακής αγοράς, που δεν εποπτεύεται, αφού η κατάργηση της Ανεξάρτητης Αρχής Θαλάσσιων Ενδομεταφορών ήταν η πρώτη πράξη της «νέας διακυβέρνησης». Σήμερα, ουδείς στην κυβέρνηση μπορεί να δηλώνει έκπληκτος για τις πρόσφατες εξελίξεις, στο χώρο των Ακτοπλοϊκών εταιριών.

Γιατί, σήμερα, το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας, δηλαδή, το αν και πότε κάποιος θα μετακινηθεί δια θαλάσσης και με ποιο τίμημα, επαφίεται στη διάθεση και στα περιθώρια κέρδους των εταιριών.

Γιατί, σήμερα, οι κυβερνητικές εξαγγελίες για μείωση των τιμών των εισιτηρίων και αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω του ανταγωνισμού, μετά από την απελευθέρωση των ναύλων οικονομικής θέσης το 2005, έχουν πλήρως διαψευστεί.

Γιατί, σήμερα, οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, σύμφωνα με τις οποίες η Πολιτεία είναι ανεύθυνη και ανήμπορη να αντιδράσει στις όποιες εξελίξεις, υποβαθμίζουν τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Οι ατυχείς δηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, περί συμμετοχής του κόστους των καυσίμων κατά 67-70% στο κόστος των ναύλων, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα”.

Σήμερα, κατέληξε “θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό, ότι υποχρέωσή τους είναι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, και όχι την κερδοφορία των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024