Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΒερελής: Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει το κλείσιμο της Ολυμπιακής μέσω της σταδιακής συρρίκνωσής της

Βερελής: Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει το κλείσιμο της Ολυμπιακής μέσω της σταδιακής συρρίκνωσής της

“Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για λύση των προβλημάτων της Ολυμπιακής. Έχει επιλέξει το κλείσιμο της εταιρίας μέσω της σταδιακήςσυρρίκνωσής της, έχοντας πειστεί από τους ανταγωνιστές ότι δεν […]

“Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για λύση των προβλημάτων της Ολυμπιακής. Έχει επιλέξει το κλείσιμο της εταιρίας μέσω της σταδιακής<...>συρρίκνωσής της, έχοντας πειστεί από τους ανταγωνιστές ότι δεν χρειάζεται η Ολυμπιακή ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Χρήστος Βερελής, σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες, Δευτέρα 3 Απριλίου 2006, σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 105,8, ερωτώμενος για το μέλλον του εθνικού μας αερομεταφορέα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι θα γίνει την περίοδο των εορτών του Πάσχα, το καλοκαίρι, τον χειμώνα με τα νησιά και αν ισχύει το σενάριο που θέλει την Aegean να καλύπτει τις ανάγκες εσωτερικού και τις British και Lufthansa του εξωτερικού, ο κ. Βερελής σχολίασε ότι η φετινή χρονιά είναι μια πολύ καλή χρονιά για τις αεροπορικές εταιρίες. Οι εταιρίες αυτές αναπτύσσουν προγράμματα από και προς την Ελλάδα και οι εσωτερικοί ανταγωνιστές της Ο.Α. έχουν παραγγείλει νέα αεροσκάφη, τα οποία είναι να παραληφθούν το 2007″. “Σε όλα αυτά υπάρχει ως κεντρική ιδέα η συρρίκνωση της εταιρίας και ότι κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει” συμπλήρωσε ο κ. Βερελής.

Η Ολυμπιακή ανέφερε, μεταξύ άλλων, έχει εξελιχθεί σε `μουντζούρη` της κυβέρνησης με τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς να ρίχνουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη”.

“Η σημαντικότερη περίοδος για την εταιρία ήταν” κατά τον βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., “αμέσως μετά τις εκλογές, τον Μάρτη του 2004”, καθώς όπως εξήγησε: “Η συμφωνία με το μοναδικό αξιόπιστο επενδυτή, την αγγλική Έϊπαξ, μετετέθη λόγω εκλογών. Μετά τις εκλογές ενημέρωσα και τους δύο υπουργούς σχετικά – Μεταφορών και Οικονομίας. Η κυβέρνηση λοιπόν ανακοίνωσε στην Έϊπαξ ότι τη δεδομένη στιγμή, δεν ενδιαφέρεται. Τότε χάθηκε μία πολύ σημαντική ευκαιρία διότι η Έϊπαξ επένδυσε τελικά στην Ελλάδα 1,3 δισ. ευρώ, αγοράζοντας την Q-phone και μέρος της Telestet, κάτι που σημαίνει ότι ενδιαφερόταν πραγματικά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024