Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑναβαθμισμένες οι εγκαταστάσεις στον αερολιμένα Λάρνακας

Αναβαθμισμένες οι εγκαταστάσεις στον αερολιμένα Λάρνακας

Εγκαινιάστηκαν προχτές, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2006, οι νέες εγκαταστάσεις στον αερολιμένα Λάρνακας, από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου,κ. Χάρη Θράσου, έπειτα από εργασίες πέντε μηνών, που οδήγησαν στη […]

Εγκαινιάστηκαν προχτές, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2006, οι νέες εγκαταστάσεις στον αερολιμένα Λάρνακας, από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου,<…>κ. Χάρη Θράσου, έπειτα από εργασίες πέντε μηνών, που οδήγησαν στη δημιουργία νέας αίθουσας αφίξεων και στην ύπαρξη νέων ιμάντων παραλαβής αποσκευών, διευκολύνοντας έτσι τη διακίνηση επιβατών.

Η νέα αίθουσα αφίξεων έχει εμβαδόν 1.500τ.μ., ενώ ο χώρος παραλαβής αποσκευών έχει σχεδόν διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 3.000τ.μ.. Επίσης, έγινε αναβάθμιση και αύξηση των χώρων υγιεινής. Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επέκτασης του χώρου στάθμευσης του κοινού κατά 180 νέες θέσεις, φθάνοντας συνολικά τις 710 θέσεις. Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης του κτιρίου στην έξοδο των επιβατών.

Αναβάθμιση προβλέπεται όμως, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα `Πολίτης`, και στην υπόλοιπη υποδομή του αερολιμένα της Λάρνακας, αφού σύντομα θα παραγγελθούν 2 καινούργια λεωφορεία επιβατών, 4 αυτοκινούμενες σκάλες και 20 τρόλεϊ για μεταφορά αποσκευών. Συνολικά, θα δαπανηθούν γύρω στα 5 εκατ. ευρώ για τις εργασίες ανακαίνισης στα υφιστάμενα κτίρια των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Στην ομιλία του, πριν από την τέλεση των εγκαινίων, ο κ. Θράσου ανέφερε ότι “οι εργασίες αυτές και ο νέος εξοπλισμός κρίνονται απαραίτητα για τη σημερινή επιβατική κίνηση και θα βοηθήσουν τους δύο αερολιμένες να λειτουργήσουν ικανοποιητικά μέχρι την κατασκευή των νέων κτιρίων επιβατών, η πρώτη φάση των οποίων θα κοστίσει συνολικά γύρω στα 500 εκατ. ευρώ. Στα εγκαίνια της αναβαθμισμένης αίθουσας αφίξεων του αεροδρομίου Λάρνακας παρέστησαν εκπρόσωποι της κοινοπραξίας `Hermes Airports`, που έχει αναλάβει την κατασκευή, χρηματοδότηση και διαχείριση των νέων κτιρίων επιβατών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για 25 χρόνια, της Πολιτικής Αεροπορίας, οι Αρχές της Λάρνακας και άλλοι επίσημοι.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024