Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαIACA: Επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου από τις δραστικές αυξήσεις στις χρεώσεις αεροδρομίου

IACA: Επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου από τις δραστικές αυξήσεις στις χρεώσεις αεροδρομίου

Σύσταση αναθεώρησης των τιμολογιακών πολιτικών στις χρεώσεις αεροδρομίου απέστειλε την περασμένη Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006, ηΔιεθνής Ένωση Αερομεταφορών (International Air Carrier Association) στην εταιρία Hermes Airports Ltd., ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια […]

Σύσταση αναθεώρησης των τιμολογιακών πολιτικών στις χρεώσεις αεροδρομίου απέστειλε την περασμένη Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006, η<...>Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (International Air Carrier Association) στην εταιρία Hermes Airports Ltd., ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, που από τον Μάιο του 2006 εισήγαγε νέες χρεώσεις, αυξημένες μέχρι και 300%, όσον αφορά υπηρεσίες διαχείρισης εδάφους, ασφαλείας, προμήθειας καυσίμων, αλλά και πυρασφάλειας.

Οι αυξήσεις, σύμφωνα με την Ένωση, τέθηκαν σε εφαρμογή χωρίς διάλογο με την αεροπορική βιομηχανία, χωρίς κάποιο λόγο και χωρίς να τηρούνται οι διαδικασίες του ICAO σχετικά με τις χρεώσεις αεροδρομίων.

Όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια της IACA, κα Sylviane Lust: “Οι αεροπορικές εταιρίες καλούνται να πληρώσουν υπηρεσίες, ιδίου επιπέδου με προηγούμενα έτη, αυξημένες κατά 300%. Αυτό είναι απλά απαράδεκτο και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για δραστηριοποίηση αεροπορικών εταιριών στην Κύπρο. Η εκτέλεση πτήσεων, τόσο σε Λάρνακα, όσο και Πάφο είναι σημαντικά ακριβή, γεγονός που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού”.

Οι χρεώσεις αεροδρομίων πρέπει να ανταποκρίνονται στην προσφερόμενη ποιότητα και εξυπηρέτηση, που παρέχεται από το εκάστοτε αεροδρόμιο, υπογραμμίζει τέλος σε ανακοίνωση της η IACA.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024