Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαIATA: Να αναβληθεί η έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου

IATA: Να αναβληθεί η έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου

Προβλήματα λόγω των ελλιπών οδικών προσβάσεων εντόπισε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) κατά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε στο νέο διεθνές αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, ενώ υψηλά χαρακτήρισε και τα αερολιμενικά […]

Προβλήματα λόγω των ελλιπών οδικών προσβάσεων εντόπισε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) κατά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε<...> στο νέο διεθνές αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος', ενώ υψηλά χαρακτήρισε και τα αερολιμενικά τέλη.

Σύμφωνα με την έκθεση της IATA πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των τιμών των τελών, κάτι που θα ζητήσει και με επίσημο υπόμνημα από την κυβέρνηση. Η IATA εκφράζοντας την άποψη των αεροπορικών εταιριών ζητάει να μην γίνει η έναρξη της λειτουργίας του 'Ελευθέριος Βενιζέλος' ούτε μέσα στο Μάρτιο, ενώ η Lufthansa ανέβαλε την πρώτη προσγείωση με επιβάτες, που θα εκτελούσε το Σάββατο στα Σπάτα.

Οι εκπρόσωποι της Αττικής Οδού διαβεβαίωσαν τις εταιρίες ότι το τμήμα του δρόμου Γέρακας – Σπάτα<.> θα είναι έγκαιρα έτοιμο, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη σύμβαση κατασκευής του αεροδρομίου. Αποφασίστηκε επίσης να σταλεί υπόμνημα προς όλες τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στα Σπάτα, ώστε οι κεντρικές τους διοικήσεις να είναι ενήμερες για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Οι αερομεταφορείς συστήνουν να αναβληθούν τα εγκαίνια κατά τρεις μήνες, γεγονός το οποίο μεταθέτει τα εγκαίνια του νέου αερολιμένα για το ερχόμενο φθινόπωρο, δεδομένου ότι λόγω της αυξημένης κίνησης δεν εγκαινιάζονται αεροδρόμια μέσα στο καλοκαίρι.

Μίλησαν επίσης για τον "περίγελο" που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες όταν πωλούν εισιτήρια στους επιβάτες και δεν είναι σε θέση να τους απαντήσουν με ακρίβεια σε ποιο αεροδρόμιο θα προσγειωθούν. Τέλος, αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπή -με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εταιριών Lufthansa, British Airways και Air France- που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει τη διεθνή αεροπορική κοινότητα.

Εξάλλου, σε κυβερνητικό επίπεδο, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Λαλιώτης, επιμένει στην απόφασή του ότι τα εγκαίνια του "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα γίνουν το Μάρτιο, ενώ ταυτόχρονα ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Βερελής, δηλώνει ότι "μπορούμε να ζήσουμε όσο ακόμη χρειαστεί με το παλιό αεροδρόμιο".

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024