Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣήριαλ κατάντησε η ημερομηνία έναρξης του νέου αεροδρομίου

Σήριαλ κατάντησε η ημερομηνία έναρξης του νέου αεροδρομίου

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δεν δίνει απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό όλους τους τουριστικούς επαγγελματίες της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα και κάνει τη χώρα […]

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δεν δίνει απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό όλους τους τουριστικούς επαγγελματίες<...> της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα και κάνει τη χώρα μας να φαίνεται φαιδρή στις ενέργειες και τις αποφάσεις της για ένα τόσο καθοριστικό έργο υποδομής όπως είναι το νέο αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στα Σπάτα<.>.

Ούτε και στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο αρμόδιος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Κώστας Λαλιώτης, δεν έδωσε σαφή ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου μεταθέτοντας την απάντηση για τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Λαλιώτης αναφερόμενος στις οδικές προσβάσεις που θα οδηγούν στο νέο αερολιμένα ανέφερε ότι σύμφωνα με μελέτη που έγινε για λογαριασμό του ΠΕΧΩΔΕ ο μέγιστος χρόνος πρόσβασης στο αεροδρόμιο θα είναι 75 λεπτά.

Από τη μεριά του ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Βερελής, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε καθημερινή εφημερίδα ανέφερε ότι 'το αεροδρόμιο των Σπάτων θα παραδοθεί όταν θα είναι ασφαλές' και σχολιάζοντας το αίτημα της IATA για αναβολή της έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου είπε "Είμαστε στην τελική ευθεία. Το μείζον θέμα είναι η ασφάλεια. Με την υπογραφή της άδειας θα παραδοθεί επιχειρησιακά έτοιμο και ασφαλές αεροδρόμιο" και συμπλήρωσε ότι "Οι περισσότερες από τις υπηρεσίες δηλώνουν ετοιμότητα. Η τελευταία δέσμη εκκρεμοτήτων είναι αυτή που αφορά στις υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας για τα συστήματα αεροναυτιλίας".

Εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Ρέππας απαντώντας σε δημοσιογράφους για την αντιδικία Λαλιώτη – Βερελή είπε ότι δεν τίθεται θέμα και συμπλήρωσε ότι ο κάθε υπουργός εποπτεύει θεμάτων της αρμοδιότητάς του και οι προβληματισμοί που διατυπώνονται εκατέρωθεν κατατείνουν να προετοιμαστούμε, ώστε το αεροδρόμιο αυτό να λειτουργήσει με ένα υψηλό επίπεδο συνθηκών ασφάλειας.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι τουριστικοί πράκτορες δεν μπορούν να τιμολογήσουν τα γκρουπ που ετοιμάζουν μην ξέροντας από ποιο αεροδρόμιο θα πρέπει να τους παραλάβουν, οι αεροπορικές εταιρίες και οι αντιπρόσωποί τους δεν ξέρουν πότε θα πρέπει να προγραμματίσουν την οργάνωση των γραφείων τους και του προσωπικού τους για το νέο αεροδρόμιο και όσοι προσπαθούν να οργανώσουν ένα επαγγελματικό ταξίδι είναι αδύνατον να υπολογίσουν το χρόνο τους σε σχέση με τις αποστάσεις από όποιο αεροδρόμιο θα λειτουργεί τις ημέρες του ταξιδιού τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024