Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣημαντική επένδυση στα αεροδρόμια της Βουλγαρίας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Σημαντική επένδυση στα αεροδρόμια της Βουλγαρίας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Διατεθειμένη να επενδύσει σε αεροδρόμια της Βουλγαρίας πάνω από 40 εκατ. ευρώ εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης– EBRD. Βασική ωστόσο προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτής της επένδυσης είναι […]

Διατεθειμένη να επενδύσει σε αεροδρόμια της Βουλγαρίας πάνω από 40 εκατ. ευρώ εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης<...>– EBRD. Βασική ωστόσο προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτής της επένδυσης είναι να υπάρξει μια τελική απόφαση από τα δικαστήρια της γειτονικής χώρας, σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Κυβέρνησης και των εταιριών διαχείρισης των αεροδρομίων Βάρνας και Μπουργκάς.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση για τη χρηματοδότηση των δύο αεροδρομίων με 40 εκατ. προέβη πριν λίγες μέρες ο περιφερειακός διευθυντής της EBRD, κ. Ολιβιέ Ντεσάμπ, αρμόδιος για την ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο, κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία. Αν και δεν διευκρινίστηκε ποια αεροδρόμια αφορά η συγκεκριμένη υπόσχεση, πρόκειται προφανώς για εκείνα της Βάρνας και του Μπουργκάς, των οποίων η σύμβαση παραχώρησης (στη δανέζικη εταιρία Copenhagen Airports) βρίσκεται υπό συζήτηση στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Βουλγαρίας (SAC), μετά τις προσφυγές δύο συνυποψήφιων κοινοπραξιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024