Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΒερελής: Επαρκεί για την επόμενη δεκαετία το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’- Μείωση του Σπατόσημου

Βερελής: Επαρκεί για την επόμενη δεκαετία το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’- Μείωση του Σπατόσημου

Επαρκές για την επόμενη δεκαετία το νέο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Βερελή. Σε χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Βερελής ανέφερε ότι το νέο αεροδρόμιο […]

Επαρκές για την επόμενη δεκαετία το νέο αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Βερελή<...>. Σε χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Βερελής ανέφερε ότι το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα<.> μπορεί να εξυπηρετήσει 16 με 17 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, και για φέτος η κίνηση αναμένεται να ανέλθει σε 12,5 με 13 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ προέβλεψε ότι η κίνηση θα αυξάνεται κατά 7-8% ετησίως, έως το 2008.

Όσο για τα προβλήματα κατά την έναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου, ο κ.Βερελής δήλωσε ότι σε σχέση με άλλα διεθνή αεροδρόμια, το "Ελευθέριος Βενιζέλος" διεκδικεί ρεκόρ στο χρόνο ομαλοποίησης της λειτουργίας του (55 ώρες μετά την έναρξή του).

Όσον αφορά στις περικοπές, στα δρομολόγια πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο Χρίστος Βερελής επισήμανε ότι οι μειώσεις της τάξεως του 8% οφείλονται στα προβλήματα λειτουργίας του συστήματος αποσκευών. "Από τη στιγμή που το σύστημα σήμερα λειτουργεί ικανοποιητικά, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα" συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο 'σπατόσημο' ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι με τη λειτουργία του αεροδρομίου έχει μειωθεί κατά 33%, ενώ για το θέμα της πληρωμής του φόρου και από τα παιδιά που ταξιδεύουν παραδέχτηκε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και πάλι.

Απαραίτητη, τέλος, για τη συμπλήρωση του Μετρό χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών τη λειτουργία του τραμ, ενώ αναφερόμενος στον προαστιακό σιδηρόδρομο είπε ότι η διαδικασία δημοπράτησής του έχει προβλεφθεί να ξεκινήσει στις αρχές του 2001 και εκτίμησε ότι θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2003.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024