Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΞεκίνησαν οι διαδικασίες για την επέκταση του αερολιμένα `Δασκαλογιάννη` των Χανίων

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επέκταση του αερολιμένα `Δασκαλογιάννη` των Χανίων

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αυξημένης επιβατικής κίνησης, η διοίκηση του αερολιμένα `Ιωάννης Δασκαλογιάννης` των Χανίων, έχει ήδη ξεκινήσειτις διαδικασίες για την έναρξη των απαραίτητων έργων επέκτασης, καθώς οι σημερινές υποδομές […]

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αυξημένης επιβατικής κίνησης, η διοίκηση του αερολιμένα `Ιωάννης Δασκαλογιάννης` των Χανίων, έχει ήδη ξεκινήσει<...>τις διαδικασίες για την έναρξη των απαραίτητων έργων επέκτασης, καθώς οι σημερινές υποδομές του αερολιμένα δεν επαρκούν ούτε για την εξυπηρέτηση των επιβατών, αλλά ούτε και των αεροπορικών εταιριών.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ και όπως αναφέρει η εφημερίδα `Ναυτεμπορική`, προβλέπει την κατασκευή κτιρίου συνολικής επιφάνειας 16.400 τ.μ. σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο), αναδιαρρύθμιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του αερολιμένα σε έκταση 100.324 τ.μ.

Σύμφωνα μάλιστα, με δηλώσεις του αερολιμενάρχη, κ. Μιχάλη Ξηρουχάκη, “έως τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη για την επέκταση του αεροσταθμού”, ενώ όπως ανέφερε, “ήδη είναι έτοιμη η προμελέτη, επί της οποίας θα γίνουν οι τελικές επεμβάσεις”. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του επόμενου μήνα η λειτουργία του αεροδρομίου θα είναι 24ωρη, γεγονός που καθιστά τα έργα επέκτασης ακόμη πιο απαραίτητα.

Ωστόσο, για να αποτελέσει πραγματικότητα το έργο αυτό, πρέπει πρώτα να εγκριθεί η μελέτη των περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ όπως επισημαίνει ο αερολιμενάρχης απαραίτητος είναι και ένας νέος πύργος ελέγχου, διότι “ο υφιστάμενος είναι παλιός, ανήκει στην 115 Πτέρυγα Μάχης και αυτή τη στιγμή δεν έχει τη δυνατότητα να εργάζονται σε αυτόν πολίτες – ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024