Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑναζήτηση ποινικών αδικημάτων για το δυστύχημα της Helios

Αναζήτηση ποινικών αδικημάτων για το δυστύχημα της Helios

Στην αναζήτηση ποινικών αδικημάτων για το αεροπορικό δυστύχημα της Helios Airways, που σημειώθηκε πέρσι το καλοκαίρι στο Γραμματικό, έχουν επιδοθείκαι πάλι οι κυπριακές αστυνομικές αρχές, έχοντας ως βοήθημα τους αυτή […]

Στην αναζήτηση ποινικών αδικημάτων για το αεροπορικό δυστύχημα της Helios Airways, που σημειώθηκε πέρσι το καλοκαίρι στο Γραμματικό, έχουν επιδοθεί<...>και πάλι οι κυπριακές αστυνομικές αρχές, έχοντας ως βοήθημα τους αυτή τη φορά το πολύτιμο πόρισμα της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας της υπόθεσης, κ. Πέτρος Κληρίδης, «οι ανακρίσεις της Αστυνομίας είχαν αρχίσει από την πρώτη στιγμή, αλλά διακόπησαν, καθώς κάποια ευρήματα δεν μπορούσαν να στοιχειοθετηθούν». «Τώρα όμως που η Αστυνομία έχει στα χέρια της το πόρισμα» συνέχισε «θα μπορέσει να πάρει από αυτό στοιχεία και να στοιχειοθετήσει τα όποια ποινικά αδικήματα».

Ο κ. Κληρίδης διευκρίνισε ότι η Επιτροπή υπό τον Παναγιώτη Καλλή, έχει εξουσίες Δικαστηρίου στην κλήση μαρτύρων, αλλά το έργο της είναι ερευνητικό και διαγνωστικό. «Μπορεί», ανέφερε, «να βρει γεγονότα, αλλά δεν μπορεί να δικάσει και να καταλήξει σε απόφαση».

Ανέφερε ακόμη ότι «ούτε το πόρισμα Τσολάκη, ούτε η έκθεση της Επιτροπής Καλλή μπορούν να οδηγήσουν αυτόματα σε ποινικές διαδικασίες», τονίζοντας ότι «για να γίνει δίωξη θα πρέπει να διεξαχθεί πρωτίστως ποινική ανάκριση».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024