Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕπιθεώρηση Λιάπη στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών της ΥΠΑ
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Επιθεώρηση Λιάπη στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών της ΥΠΑ

Επιθεώρηση στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών της ΥΠΑ έκανε χτες το πρωί ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, κατά την ώρα κορύφωσης της αεροπορικής κίνησης στο FIR Αθηνών. […]

Επιθεώρηση στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών της ΥΠΑ έκανε χτες το πρωί ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, κατά την ώρα κορύφωσης της αεροπορικής κίνησης στο FIR Αθηνών. Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών<...>δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος από την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα όλων των επιχειρησιακών μονάδων της ΥΠΑ, οι οποίες είναι ενισχυμένες προκειμένου να διαχειρισθούν με τον καλύτερο τρόπο την αυξημένη αεροπορική κίνηση που έχουμε αυτή την ώρα στο FIR Αθηνών, λόγω του τελικού του Champions League».

Ο κ. Λιάπης τόνισε επίσης τα ακόλουθα: «Η Ελλάδα μπορεί όχι μόνο να πετυχαίνει τις Ολυμπιακές της επιδόσεις αλλά και να τις ξεπερνά άνετα. Έχουμε σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ αφίξεων και αναχωρήσεων αεροσκαφών στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ακόμη και σε σύγκριση με την κορύφωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε είχαμε 856 αφίξεις – αναχωρήσεις, σήμερα έχουμε 913 και αύριο 870. Οι προσγειώσεις και απογειώσεις στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος γίνονται με διαφορά ενός λεπτού. Είναι η μεγαλύτερη αεροπορική κίνηση που είχαμε ποτέ. Το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και η ΥΠΑ έχουμε κάνει τον απαραίτητο σχεδιασμό και βλέπουμε ότι σήμερα εκατοντάδες αεροσκάφη και χιλιάδες φίλαθλοι μετακινούνται με ασφάλεια για να απολαύσουν αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους, στα ραντάρ και τις υπηρεσίες της υπηρεσίες της ΥΠΑ αλλά και στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», οι οποίοι αυτή την ώρα καταβάλουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους προκειμένου η χώρα μας να αντεπεξέλθει επάξια σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Είναι μια σκληρή αλλά επιτυχής δοκιμασία.

Σε πλήρη ετοιμότητα είμαστε επίσης και στις αστικές συγκοινωνίες. Εφαρμόζουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο αντίστοιχο με αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων για τη μετακίνηση των φιλάθλων από και προς το ΟΑΚΑ, καθώς και τη συνολική εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τη σημερινή ημέρα. Τα μέσα σταθερής τροχιάς Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ και Προαστιακός (μόνο από Νερατζιώτισσα προς αεροδρόμιο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις) λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο προκειμένου να εξασφαλίσουμε άνετες μετακινήσεις αυτή την ημέρα μεγάλου συγκοινωνιακού φόρου. Έχουμε ενισχύσει επίσης τη συχνότητα των λεωφορείων τόσο στην περιοχή του ΟΑΚΑ όσο και προς το Αεροδρόμιο. Μαζί με τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας κερδίσαμε το Χρυσό των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Μαζί τους κερδίζουμε και φέτος το κύπελλο στο Champions League».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024