Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΝέα μέτρα στις ΗΠΑ για επιβάτες αεροπλάνων

Νέα μέτρα στις ΗΠΑ για επιβάτες αεροπλάνων

Με στόχο ενίσχυσης της ασφάλειας των ΗΠΑ το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ (DHS) προχώρησε στην εφαρμογή νέων μέτρων στις αερομεταφορές μέσω ενός ενιαίου συστήματος για πρόσβαση σε στοιχεία επιβατών πριν […]

Με στόχο ενίσχυσης της ασφάλειας των ΗΠΑ το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ (DHS) προχώρησε στην εφαρμογή νέων μέτρων στις αερομεταφορές μέσω ενός ενιαίου συστήματος για πρόσβαση σε στοιχεία επιβατών πριν την αναχώρηση τους από<...> κάποιο αεροδρόμιο ενάντια στις λίστες παρακολούθησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ που ίσχυε μέχρι τώρα. Το DHS θα δημοσιεύσει δύο κανονισμούς που θα δρομολογήσουν τις αλλαγές αυτές.

Ο ένας κανονισμός θα δώσει τη δυνατότητα στο DHS να συλλέγει πληροφορίες για διεθνείς πτήσεις που αναχωρούν ή φτάνουν στις ΗΠΑ πριν την επιβίβαση και ο δεύτερος θα αναλύει τα σχέδια του Υπουργείου για την παραχώρηση της λίστας παρακολούθησης από τις αεροπορικές εταιρείες για τις εσωτερικές πτήσεις ώστε το Υπουργείο να είανι σε θέση να ευθυγραμμίζει τα στοιχεία από την προ παρακολούθηση των επιβατών εσωτερικών και διεθνών πτήσεων. Και τα δύο προγράμματα ακολουθούν προτάσεις της επιτροπής για την 11η Σεπτεμβρίου.

«Η καταστολή γνωστών απειλών πριν την επιβίβαση τους σε ένα αεροπλάνο είτε είναι εσωτερικής είτε διεθνούς πτήσης αποτελεί υψίστου ασφαλείας ζήτημα», είπε ο Michael Chertoff, Υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ προσθέντοντας ότι «αυτό θα επιτρέψει στο προσωπικό μας της πρώτης γραμμής να έχει στα χέρια του σημαντικά στοιχεία για ένα επιβάτη πριν την επιβίβαση του. Η πληροφορία αυτή θα μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε άτομα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν γνωστή ή υποτιθέμενη απειλή για τις αερομεταφορές ή την εθνική ασφάλεια. Τα προγράμματα αυτά θα βελτιώσουν την ασφάλεια στους επιβάτες δημιουργώντας μια πιο συνεπή διαδικασία και καλύτερες λύσεις για τους μη αναγνωρίσιμους επιβάτες».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024