Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΠροκήρυξη διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Γαλιλαίος Ελλάς Α.Ε.

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Γαλιλαίος Ελλάς Α.Ε.

Την έναρξη του διαγωνισμού για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Γαλιλαίος Ελλάς Α.Ε., θυγατρικής της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκήρυξε το υπουργείο Μεταφορών…

Την έναρξη του διαγωνισμού για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Γαλιλαίος Ελλάς Α.Ε.<...>, θυγατρικής της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκήρυξε το υπουργείο Μεταφορών. O χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου στην ιδιωτικοποίηση των θυγατρικών, συμμετοχών και κλάδων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, “Deloitte & Touche Finance”, έχει απευθύνει πρόσκληση στις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής στην Ελλάδα να καταθέσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους μέχρι την 17η Ιανουαρίου 2003.

Ο διαγωνισμός δεν αποκλείει την σύμπραξη περισσοτέρων από μίας εταιρίας σε ένα κοινό σχήμα. Η πώληση θα γίνει μέσω κλειστού διαγωνισμού με τη διαδικασία “Διαπραγμάτευσης ύστερα από Προεπιλογή”.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου η έναρξη του διαγωνισμού ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Olympic Catering στον όμιλο Everest, και αποτελεί μέρος του έργου ιδιωτικοποίησης των θυγατρικών, συμμετοχών και κλάδων της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Εκτιμάται ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Γαλιλαίος Ελλάς Α.Ε θα είναι μεγάλο.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας το 2001 ανήλθε σε 8,9 εκατ. ευρώ, έναντι 9,5 εκατ. ευρώ το 2000, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3 εκατ. ευρώ, έναντι 4,3 εκατ. ευρώ το 2000.

Η Γαλιλαίος Ελλάς είναι εξειδικευμένη εταιρία σε συστήματα ηλεκτρονικών κρατήσεων εισιτηρίων και άλλων υπηρεσιών στο χώρο του τουρισμού και των μεταφορών. Ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1991 από την Ολυμπιακή Αεροπορία, ως Εθνική Εταιρία Διανομών – National Distribution Company (NDC) της Galileo International, η οποία ακολούθως εξαγοράσθηκε από την Cendant Corporation. Η Galileo International έχει παρουσία σε 115 χώρες με 40.300 πρακτορεία πελάτες και μερίδιο περίπου 30% της παγκόσμιας αγοράς. Οι πωλήσεις της Γαλιλαίος Ελλάς προέρχονται σχεδόν στο σύνολό τους από αεροπορικές κρατήσεις εισιτηρίων.

Η Γαλιλαίος Ελλάς διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα ιδιόκτητα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα μεταγωγής δεδομένων στην Ελλάδα, το οποίο αφενός χρησιμοποιείται για την διανομή των προϊόντων και υπηρεσιών της και αφετέρου καλύπτει τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς, όσον αφορά υπηρεσίες δικτύου. Η εταιρία αναπτύσσει, επίσης, εξειδικευμένα ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων εθνικής εμβέλειας, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας τουριστικής αγοράς. Έτσι, παρέχει την δυνατότητα διανομής και κρατήσεων θέσεων για ακτοπλοϊκές εταιρείες, τον ΟΣΕ, tour operators, ξενοδοχεία, κ.λπ, ενώ έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με δύο κύριες ακτοπλοϊκές εταιρίες στην Ελλάδα για την χρησιμοποίηση των συστημάτων κρατήσεων εισιτηρίων που έχει αναπτύξει.

Η Γαλιλαίος Ελλάς διαθέτει επίσης δύο υποκαταστήματα στην Θεσσαλονίκη και την Κύπρο, ενώ το 2000 αποφασίστηκε να αποτελέσει το μέσο επέκτασης της Galileo International στην αγορά των Βαλκανίων και του Ισραήλ. Η εταιρία μέχρι σήμερα έχει συνδέσει περισσότερα από 1.100 ταξιδιωτικά γραφεία με περισσότερα από 2.000 τερματικά. Σημειώνεται ότι το μερίδιο αγοράς της εταιρίας στον τομέα των αεροπορικών κρατήσεων εισιτήριων στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 48%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024