Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠρόταση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αερογραμμών για αμοιβαίο ασφαλιστικό ταμείο αερομεταφορών

Πρόταση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αερογραμμών για αμοιβαίο ασφαλιστικό ταμείο αερομεταφορών

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αερομεταφορών πρότεινε, εφόσον εγκριθεί από τις εθνικές κυβερνήσεις της Ε.Ε., την δημιουργία ενός αμοιβαίου ασφαλιστικού φορέα ώστε να πάψει να υπάρχει η ανάγκη παροχής καλύψεων από τα […]

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αερομεταφορών πρότεινε, εφόσον εγκριθεί από τις εθνικές κυβερνήσεις της Ε.Ε., την<...> δημιουργία ενός αμοιβαίου ασφαλιστικού φορέα ώστε να πάψει να υπάρχει η ανάγκη παροχής καλύψεων από τα κράτη-μέλη για κινδύνους από πόλεμο ή τρομοκρατικές ενέργειες.

“Το ταμείο μας έχει ήδη συσταθεί”, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο κ. Ρενέ Φεν, εκπρόσωπος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αερογραμμών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στη σύσταση του εν λόγω ταμείου έλαβαν μέρος αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια, κατασκευαστές αεροσκαφών και άλλοι φορείς των αερομεταφορών για τη συμβολή στη δυνατότητα κάλυψης ύψους 1 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, το εν λόγω ταμείο θα πρέπει να τύχει και της υιοθέτησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και της υποστήριξης από των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντασφαλιστική κάλυψη στα πρώτα τρία χρόνια λειτουργίας του.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να συνεχίσουν την παροχή ασφαλιστικών καλύψεων προς τις αεροπορικές εταιρίες έναντι κινδύνων πολέμου και τρομοκρατίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δηλαδή ένα μήνα αργότερα απ’ ότι είχε αρχικά συμφωνηθεί το Μάρτιο.

Ο κ. Ζιλ Γκαντλέ, εκπρόσωπος της Κομισιόν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι “Αυτό που πρόκειται να συμβεί, βεβαίως, είναι ότι κατ’ αρχήν θα υπάρξει παράταση ενός μήνα μέχρι τα τέλη Ιουνίου προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος έτσι ώστε να δημιουργηθεί το σύστημα του αμοιβαίου ασφαλιστικού ταμείου”.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αεροπορικές εταιρίες σχεδιάζουν τη σύσταση παρόμοιου ταμείου και στο μεσοδιάστημα η αμερικανική κυβέρνηση θα καλύπτει τους ασφαλιστικούς κινδύνους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024