Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΒάπτισμα πυρός για τα τρία πρώτα Airbus A320 της Aegean

Βάπτισμα πυρός για τα τρία πρώτα Airbus A320 της Aegean

Με την ευκαιρία της άφιξης των πρώτων νέων Airbus A320, η Aegean Airlines «βάπτισε» και τα τρία αεροσκάφη δίνοντας τα ονόματα ethos, nostos και kinesis. H τελετή έγινε την Πέμπτη […]

Με την ευκαιρία της άφιξης των πρώτων νέων Airbus A320, η Aegean Airlines «βάπτισε» και τα τρία αεροσκάφη δίνοντας τα ονόματα ethos, nostos και kinesis. H τελετή έγινε την Πέμπτη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών<...>«Ελευθέριος Βενιζέλος» και η βάπτιση είναι η πρώτη μίας σειράς βαπτίσεων των νέων αεροσκαφών της εταιρίας, που θα πάρουν ονόματα από ελληνικές λέξεις με διεθνή χρήση. Ως ανάδοχοι επελέγησαν 20 αριστούχοι της Β’ Λυκείου από όλα τα Λύκεια της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Χίου και συγκεκριμένα 9 αριστούχοι από την Μυτιλήνη, 5 από την Σάμο και 6 από την Χίο.

Ο Πρόεδρος της Aegean Airlines, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, στην ομιλία του επεσήμανε: «Η ένταξη στον στόλο μας των πρώτων νέων Airbus Α320, θελήσαμε να συνδυαστεί με ότι πιο σημαντικό για το μέλλον του τόπου μας. Έτσι καλέσαμε για αναδόχους αριστούχους μαθητές της Β’ Λυκείου από όλα τα Λύκεια τριών νησιών μας. Από την Λέσβο, την Σάμο και την Χίο. Η ελπίδα μας είναι, το μέλλον των αεροπλάνων και της εταιρίας μας να είναι εξίσου λαμπρό όσο αυτών των νέων ανθρώπων που τόσο πολλά υπόσχονται. Τα ονόματα με τα οποία βαφτίζουμε τα νέα αεροσκάφη της Aegean, είναι ελληνικές λέξεις, με διεθνή χρήση, που o πολιτισμός μας έχει προσφέρει στη διεθνή κοινότητα. Οι λέξεις – έννοιες αν θέλετε – που διαλέξαμε για τα πρώτα 3 αεροσκάφη Ethos, Nostos, Kinesis, είναι διαχρονικές και παραπέμπουν θέλω να πιστεύω σε συναισθήματα και προσδοκίες όλων μας στην Aegean. Είναι μεγάλη μου τιμή να σας παρουσιάσω τους αναδόχους των αεροσκαφών μας και να τους ανακοινώσω ότι από σήμερα και μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους σε όποια σχολή και αν περάσουν στην Ελλάδα θα ταξιδεύουν με τα φτερά της Aegean δωρεάν».

Οι 9 αριστούχοι μαθητές από την Λέσβο βάφτισαν το αεροσκάφος Ethos και είναι από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης ο Βύρων Μιχαλάκης, από το 4ο Γενικό Λύκειο οι μαθήτριες Καφέ Ουρανία και Μιχαλάκη Μυρσίνη, από το 5ο Γενικό Λύκειο οι μαθήτριες Αναστασίου Χαραλαμπία και Σαχσαμάνογλου Μαρία, από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο οι Κουστέλλη Εμμανουέλλα και Μακαρώνης Παναγιώτης και από το Γενικό Λύκειο Παμφίλων οι Γεωργάκης Ευάγγελος και Γιακαλή Χρυσούλα.

Οι 6 αριστούχοι μαθητές από την Σάμο που βάφτισαν το αεροσκάφος Kinesis είναι από το Γενικό Λύκειο Μαραθοκάμπου οι Παπαγεωργίου Μαρουδιώ και Ταλιαδούρος Νικόλαος, από το Γενικό Λύκειο Καρλοβασίων η Ζωγράφου Κωσταντίνα και από το Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου οι Κατσικάκη Γραμματική και Γεροντή Μαρκέλλα. Οι 6 αριστούχοι μαθητές από την Xίο που βάφτισαν το αεροσκάφος Nostos είναι από το 1o Γενικό Λύκειο Χίου η Παπαδάκη Μαρία από το 2ο Γενικό Λύκειο Χίου οι Βογιατζή Αγγελική, Ρωξάνας Σταύρος και Στάμου Αικατερίνη, από το 3ο Γενικό Λύκειο Χίου οι Καλαργυρού Αργυρώ και Πιτσιλός Χαράλαμπος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024