Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑναμενόμενη η απάντηση της Ε.Ε. για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών

Αναμενόμενη η απάντηση της Ε.Ε. για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών

“Αναμενόμενη“ χαρακτήρισαν την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών τόσο ο Κυβερνητικός εκπρόσωποςτης Κυπριακής Δημοκρατίας και Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Λιλλήκας, όσο και […]

Αναμενόμενη χαρακτήρισαν την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών τόσο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος<...>της Κυπριακής Δημοκρατίας και Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Λιλλήκας, όσο και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Χάρης Θράσου, σε δηλώσεις τους την περασμένη εβδομάδα.

Σε παρατήρηση ότι από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Επιτροπής φαίνεται να μην γίνεται αποδεκτό το σχέδιο που απέστειλε η Κυπριακή Κυβέρνηση, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν απαντά με ένα `ναι` ή ένα `όχι`, αλλά πάντοτε φροντίζει να πειστεί ότι το σχέδιο είναι ικανό να διασώσει την εταιρία και ότι οι διαδικασίες συνάδουν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

“Η Ε.Ε. τώρα θα κάνει την μελέτη της. Μέχρι τώρα έχει υποβάλει διευκρινιστικά ερωτήματα, υπέβαλε μέσα από ερωτήματα και κάποιες υπαλλακτικές εισηγήσεις υπό μορφή ερωτημάτων, π.χ. η συμμετοχή της εταιρίας στην αναδιάρθρωση με ίδια κεφάλαια”, είπε ο Εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι “η Επιτροπή θα εξετάσει το όλο σχέδιο με το νέο στοιχείο της αγοράς της Eurocypria”.

Όσον αφορά στο θέμα της Eurocypria, ο Εκπρόσωπος είπε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δικαιούνται να πωλήσουν την Eurocypria, είτε αεροπλάνα, είτε οποιαδήποτε άλλα περιουσιακά στοιχεία”. Όπως εξήγησε “από την ώρα που θα την αγοράσει το κράτος, λογικό είναι να υπάρχει υποψία πιθανής κρατικής ενίσχυσης, δηλαδή αν η Eurocypria αξίζει 2 εκατομμύρια και το κράτος την αγοράσει για 20 εκατομμύρια, αυτό θα θεωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα είναι, ως κρατική ενίσχυση”.

“Για αυτό”, πρόσθεσε στη συνέχεια, “έχουν οριστεί εξωτερικοί σύμβουλοι για να κάνουν μελέτη αξιολόγησης της οικονομικής αξίας της Eurocypria, ορίστηκε επιτροπή από το Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών με την συμμετοχή και εκπροσώπων των ιδιωτών μετόχων για να κάνει τη διαπραγμάτευση με την Υπουργική Επιτροπή, η οποία στην πορεία έκρινε σκόπιμο να ορίσει δικό της σύμβουλο”.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Χάρης Θράσου, δήλωσε ότι “η κυβέρνηση και οι Κυπριακές Αερογραμμές θα δικαιολογήσουν στα απαιτούμενα χρονικά πλαίσια όλες τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκατάστασης του εθνικού αερομεταφορέα”.

Σε δηλώσεις στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών, κ. Λάζαρος Σαββίδης, ανέφερε ότι η εταιρία θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για να μειωθεί ο χρόνος απάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκατάστασης του εθνικού αερομεταφορέα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024