Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑσφαλιστικά μέτρα εναντίον της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Συζητήθηκε την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει στις 27 Οκτωβρίου η αεροπορική εταιρία easyJet κατά της Ολυμπιακής Αεροπορίας Α.Ε. για αθέμιτη και παραπλανητική διαφήμιση […]

Συζητήθηκε την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει στις 27 Οκτωβρίου η αεροπορική εταιρία easyJet κατά της Ολυμπιακής Αεροπορίας Α.Ε. για αθέμιτη και παραπλανητική διαφήμιση της δεύτερης στον ημερήσιο τύπο.
Στην καταχώρηση της ΟΑ ήταν γραμμένες τιμές για διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς συμπεριλαμβανομένου και του Λονδίνου, χωρίς όμως να αναφέρεται πουθενά ότι οι ναύλοι αυτοί ισχύουν για περιορισμένο χρόνο και περιορισμένο αριθμό θέσεων, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της easyJet.
Επίσης, στους αναγραφόμενους ναύλους δεν περιλαμβάνονται οι φόροι όπως το σπατόσημο, και ο αντίστοιχος αγγλικός φόρος, ούτε και η "χρέωση εξυπηρέτησης επιβατών" που είναι 3.500 δρχ. και μέχρι πρόσφατα αποτελούσε μέρος του ναύλου.
Η χρέωση αυτή καταβάλλεται από τους αερομεταφορείς στην ανώνυμη ιδιωτική εταιρία "ΒΑΑ plc" η οποία είναι ιδιοκτήτρια του αεροδρομίου του Heathrow, ως αμοιβή για την χρήση του αεροδρομίου και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόρο από καμία κυβέρνηση.
Όπως επίσης αναφέρει η easyJet πιστεύει ότι η British Airways αναλαμβάνοντας την διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, δεν εισάγει μόνο τη δήθεν σοφία της για την βιομηχανική βιομηχανία, αλλά επίσης το "ήθος" και τις αθέμιτες πρακτικές για τις οποίες έχει ήδη γίνει γνωστή στη Μεγάλη Βρετανία.
Είναι γνωστή σε όλους, συνεχίζει η easyJet, η πολιτική της British Airways στην Αγγλία να προσπαθεί να προσελκύσει τους ταξιδιώτες που πληρώνουν υψηλούς ναύλους και να μην ενδιαφέρεται για τους υπόλοιπους. Η ίδρυση της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους GO έγινε για να ανταγωνίζεται αθέμιτα της easyJet και τις άλλες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους σε διάφορες γραμμές. Στην περίπτωση της γραμμής Αθήνα – Λονδίνο φαίνεται αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της easyJet ότι ο κ. Bob Ayling διευθύνων σύμβουλος της British Airways ανέθεσε το ρόλο αυτό στον κ. Rob Lynch ο οποίος επιχειρεί να ανταγωνιστεί αθέμιτα τους ανταγωνιστές της British Airways, χρησιμοποιώντας την Ολυμπιακή Αεροπορία.
Οι εκπρόσωποι της ΟΑ ισχυρίστηκαν στην πρώτη φάση της συζήτησης ότι επρόκειτο για λάθος, προχώρησαν σε διόρθωση των διαφημίσεων της στον τύπο και παρουσίασαν στο πρωτοδικείο εφημερίδες της Παρασκευής στις οποίες δημοσιεύεται η επίμαχη καταχώρηση στην διορθωμένη μορφή της.
Η συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων ως προς το τελευταίο σκέλος της, έχει καθοριστεί για τις 16 Νοεμβρίου 1999.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024