Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑξιόλογη αύξηση επιβατών και μεριδίου αγοράς για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Αξιόλογη αύξηση επιβατών και μεριδίου αγοράς για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Αύξηση των επιβατών που μετέφεραν οι Κυπριακές Αερογραμμές κατά 4,6% σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2002. Επίσης αυξήθηκε το μερίδιο της αγοράς του Συγκροτήματος των Κυπριακών Αερογραμμών κατά 4,5 ποσοστιαίες […]

Αύξηση των επιβατών που μετέφεραν οι Κυπριακές<.> Αερογραμμές κατά 4,6% σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο<…> του 2002. Επίσης αυξήθηκε το μερίδιο της αγοράς του Συγκροτήματος των Κυπριακών Αερογραμμών κατά 4,5 ποσοστιαίες μονάδες, από 32,1% σε 36,6% κατά την διάρκεια της πρώτης εξαμηνίας του 2002, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα στοιχεία αυτά περιέχονται σε πρόσφατη ανακοίνωση των Κυπριακών Αερογραμμών σχετικά με τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της εταιρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρά τη μείωση των επιβατών που διακινήθηκαν στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου, οι πωλήσεις της συνδεδεμένης εταιρείας, Κυπριακές Αερογραμμές (Καταστήματα Αδασμολόγητων Ειδών), Ltd., σημείωσαν αύξηση κατά 2% λόγω της αύξησης της δαπάνης ανά επιβάτη. Το μερίδιο κέρδους του Συγκροτήματος από τη συνδεδεμένη εταιρεία, πριν τη φορολογία, ανήλθε σε 2,6 εκατ. λίρες Κύπρου.

Εξάλλου σημειώθηκε σημαντική μείωση της ζημιάς του Συγκροτήματος των Κυπριακών Αερογραμμών πριν τη φορολογία σε 1,7 εκατ. λίρες Κύπρου σε σύγκριση με 3,6 εκατ. λίρες Κύπρου την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Ο στόλος του συγκροτήματος ενισχύθηκε με την παραλαβή δύο καινούργιων αεροσκαφών τύπου Α319 στις 30 Απριλίου και 1η Ιουλίου 2002 αντίστοιχα.

Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2002 και έχοντας υπόψη ότι τα αποτελέσματα της δεύτερης εξαμηνίας κάθε χρόνου που περιλαμβάνουν τους μήνες αιχμής της επιβατικής κίνησης, είναι υπό κανονικές συνθήκες αισθητά βελτιωμένα σε σύγκριση με αυτά της πρώτης εξαμηνίας, οι προοπτικές για το Συγκρότημα των Κυπριακών Αερογραμμών φαίνονται θετικές παρ’ όλο που ακριβείς προβλέψεις δεν είναι δυνατό να γίνουν.

Στα πλαίσια της στρατηγικής του για επέκταση στην Ελλάδα το Συγκρότημα έχει προχωρήσει στη σύσταση της Hellas Jet, μιας νέας αεροπορικής εταιρίας με έδρα την Ελλάδα, η οποία αναμένεται να δραστηριοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024