Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔεκτή από την κυβέρνηση η νέα παράταση για την Ολυμπιακή Αεροπορία με στόχο την αναζήτηση και άλλων λύσεων

Δεκτή από την κυβέρνηση η νέα παράταση για την Ολυμπιακή Αεροπορία με στόχο την αναζήτηση και άλλων λύσεων

Έκανε τελικά η κυβέρνηση δεκτή την νέα παράταση που ζήτησε η IASC για την Ολυμπιακή Αεροπορία αλλά διαμήνυσε ότι διατηρεί το δικαίωμα αξιολόγησης και άλλων λύσεων! Σύμφωνα με ανακοίνωση του […]

Έκανε τελικά η κυβέρνηση δεκτή την νέα παράταση που ζήτησε η IASC<.> για την Ολυμπιακή<.> Αεροπορία αλλά διαμήνυσε ότι διατηρεί το δικαίωμα<...> αξιολόγησης και άλλων λύσεων!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συμβούλου ιδιωτικοποίησης (CSFB), η IASC επικαλέσθηκε για την νέα παράταση τη δυνατότητα ενίσχυσης του σχήματος με νέους επενδυτές, αλλά και τις διαδικαστικές καθυστερήσεις για ευθυγράμμιση (εγγυητικές επιστολές) με τις οικονομικές απαιτήσεις της κυβέρνησης.

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για αδυναμία διαμόρφωσης του τελικού κοινοπρακτικού σχήματος. Το τοπίο, πάντως, εξακολουθεί να παραμένει θολό, με τα προβλήματα να εστιάζονται πέραν των παραπάνω και στη στάση που θα κρατήσει η E.E. στα σχέδια διάσπασης της O.A. σε παθητική και ενεργητική εταιρία.

Παρόλα αυτά επειδή η πρόταση της IAS παράγει ανασφάλειες, η κυβέρνηση αναζητεί παράπλευρες λύσεις ως εφεδρικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η CSFB, μέσω επιστολής που απηύθυνε στην IAS, αφενός υπογραμμίζει το δικαίωμα που διατηρεί το ελληνικό Δημόσιο να διαπραγματευθεί και με άλλους ενδιαφερόμενους, εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας, και αφετέρου επισημαίνει ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος κ. Π. Bαρδινογιάννης δεν κόμισε τις απαιτούμενες οικονομικές εγγυήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα που ζήτησε η IAS να της παρασχεθεί, μέσω της παράτασης, για την εξεύρεση και νέων επενδυτών, κάποιοι διακρίνουν και εσωτερικές τριβές εντός της κοινοπραξίας, με απώτερο στόχο την περιθωριοποίηση του κ. Π. Bαρδινογιάννη. Ήδη αναφέρεται σε δημοσιεύματα ότι συντελεστές της IAS αναμένουν απαντήσεις τόσο από τη Hochtief όσο και από άλλους ξένους επενδυτές, οι οποίοι είναι άγνωστο αν και γιατί έχουν κίνητρα να επενδύσουν στην O.A.

Ωστόσο ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών, της Ν.Δ. Αθανάσιος Χειμάρας, δήλωσε με αφορμή την νέα παράταση των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας ότι 'η Κυβέρνηση μετά την επί χρόνια συνειδητή απαξίωση και διάλυση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, παρά τις δικές μας επισημάνσεις, προειδοποιήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, οδηγεί πλέον την εταιρία σταθερά σε συρρίκνωση, με κίνδυνο ακόμη και για κλείσιμο, αναβάλλοντας για πολλοστή φορά τις διαπραγματεύσεις ιδιωτικοποίησής της με διαγωνισμό παρωδία'.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024