Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔιαγράφηκε από το δείκτη FTSE 100 η British Airways

Διαγράφηκε από το δείκτη FTSE 100 η British Airways

Η British Airways, BA, έχασε την θέση της στον δείκτη FTSE του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου μετά την δύσκολη χρονιά που πέρασε και τις πτώσεις στην αξία της μετοχής της. Την […]

Η British Airways, BA<.>, έχασε την θέση της στον δείκτη FTSE του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου μετά την δύσκολη χρονιά<...> που πέρασε και τις πτώσεις στην αξία της μετοχής της.

Την θέση της τώρα ζητά να καλύψει η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair<.>, η οποία έστειλε επιστολή στη διοίκηση του χρηματιστηρίου αξιών του Λονδίνου ζητώντας την άδεια να καλύψει αυτή τη θέση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair κ. Michael O’Leary δήλωσε ότι η εταιρία του, στις περισσότερες διαδρομές που πετούν αεροπλάνα της εταιρίας του και της British Airways, διακινεί περισσότερους επιβάτες. Επίσης, δήλωσε ότι ‘σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε την BA ως ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας από και προς την Μεγάλη Βρετανία, και να γίνουμε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης‘.

Η British Airways θα διαγραφεί από τον δείκτη FTSE 100 που υποδηλώνει τις 100 μεγαλύτερες εταιρίες της Μεγάλης Βρετανίας στις 23 Σεπτεμβρίου, αλλά όπως δήλωσε το FTSE Group δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την Ryanair διότι αυτή η εταιρία έχει έδρα το Δουβλίνο, και είναι εκεί καταγεγραμμένη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024