Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔιάψευση δημοσιευμάτων από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου

Διάψευση δημοσιευμάτων από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου

Στη διάψευση δημοσιευμάτων, που έκαναν λόγο για πιστοποίηση αεροπλοϊμότητας του μοιραίου Boeing της εταιρίας Helios Airways, χωρίς την προηγούμενη επιθεώρησητου Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ), προχώρησε το Τμήμα με σχετική ανακοίνωση […]

Στη διάψευση δημοσιευμάτων, που έκαναν λόγο για πιστοποίηση αεροπλοϊμότητας του μοιραίου Boeing της εταιρίας Helios Airways, χωρίς την προηγούμενη επιθεώρηση<...>του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ), προχώρησε το Τμήμα με σχετική ανακοίνωση του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “επιθεωρητές του ΤΠΑ, αφού επιθεώρησαν το μοιραίο αεροσκάφος στις 14, 15 και 16 του Απρίλη 2004, ζήτησαν από την εταιρία να ανταποκριθεί σε οκτώ παρατηρήσεις πριν πραγματοποιήσει εμπορική πτήση. Η εταιρία ανταποκρίθηκε με επιστολή του Τεχνικού Διευθυντή και οι ενέργειες της επιβεβαιώθηκαν από επιθεωρητές του Τμήματος με επιπρόσθετη επιθεώρηση που έγινε στις 30 Απριλίου 2004 και πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη εμπορική πτήση του αεροσκάφους”. Μάλιστα, όπως διευκρινίζει το ΤΠΑ “το μοιραίο αεροσκάφος της Helios ήταν εγγεγραμμένο στο γερμανικό νηολόγιο και είχε επιθεωρηθεί από τη Γερμανική Πολιτική Αεροπορία, που είχε εκδώσει πιστοποιητικό αεροπλοϊμότητας στις 14 Απριλίου 2004.

Όσον αφορά στις ελλείψεις προσωπικού του ΤΠΑ και την αδυναμία πραγματοποίησης ελέγχων, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια των πτήσεων, τα οποία ισχυρίστηκε στην κατάθεση του ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής ο τέως υπεύθυνος του Τομέα Αδειοδότησης του ΤΠΑ, κ. Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου, το ΤΠΑ στην ανακοίνωση του παραδέχεται ότι υπάρχουν αδυναμίες, οι οποίες καλύπτονται σταδιακά με προσλήψεις και εκπαίδευση Κυπρίων επιθεωρητών. Ειδικά στον τομέα αεροπλοϊμότητας τονίζεται ότι έχουν γίνει προσλήψεις έμπειρων μηχανικών και ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση τους προς πλήρη ικανοποίηση της Ε.Ε. Ωστόσο, μέχρι να αναλάβουν πλήρως τους ελέγχους οι επιθεωρητές που εκπαιδεύτηκαν, το ΤΠΑ έχει συμφωνία με το ΤΠΑ Ηνωμένου Βασιλείου, που καλύπτει την επιτήρηση των τριών αεροπορικών εταιριών της Κύπρου, ώστε να παρέχεται τεχνική υποστήριξη στο Τμήμα.

Καταλήγοντας, το ΤΠΑ αναφέρει πως το επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων στην Κύπρο δεν υστερεί από αυτό του Ηνωμένου Βασιλείου ή άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σημειώνοντας ότι «η παραπληροφόρηση που παρατηρείται δημιούργησε μιαν εσφαλμένη εικόνα που δημιουργεί κινδύνους».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024