Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Austrian Airlines στηρίζει την ένταξη της AiR Union στη Star Alliance

Η Austrian Airlines στηρίζει την ένταξη της AiR Union στη Star Alliance

Η AiR Union μετατρέπεται ταχέως από μία συμμαχία 5 αεροπορικών εταιριών σε μία ολοκληρωμένη αεροπορική εταιρία στοχεύοντας να γίνει ανταγωνιστική όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στο παγκόσμιο αεροπορικό στερέωμα. […]

Η AiR Union μετατρέπεται ταχέως από μία συμμαχία 5 αεροπορικών εταιριών σε μία ολοκληρωμένη αεροπορική εταιρία στοχεύοντας να γίνει ανταγωνιστική όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στο παγκόσμιο αεροπορικό στερέωμα. Μόλις ολοκληρώσει<...>τη διδικασία της ενοποίησής της θα προσπαθήσει να ενταχθεί στη Star Alliance και εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Συμμαχία για τα νέα μέλη.

Η Austrian Airlines και η Lufthansa ως στρατηγικοί εταίροι της AiR Union υποστηρίζουν την ένταξή της στη Συμμαχία, ενώ η Austrian Airlines έχει κι ένα συμβουλευτικό ρόλο στο ρωσικό γκρουπ. Μάλιστα στις 16 Νοεμβρίου υπογράφηκε κι ένα μνημόνιο συμφωνίας (Memorandum of Understanding) από τον διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) του Austrian Airlines Group, κ. Alfred Otsch, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lufthansa κ. Wolfgang Mayrhuber και τους επικεφαλείς της διοικούσας επιτροπής της AiR Union, κ.κ. Alexander & Boris Abramovich.

Με αφορμή αυτή τη συμφωνία ο διευθύνων σύμβουλος της Austrian Airlines κ. Otsch δήλωσε ότι «θα στηρίξουμε σθεναρά την προσπάθεια της AiR Union να συγκεντρώσει τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει μέλος της Star Alliance. Aλλωστε για την είσοδο στη Συμμαχία μιας νέας εταιρίας θα πρέπει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση όλων των μελών της. Με την πλήρη υποστήριξη της Lufthansa βλέπουμε να παίζουμε σημαντικό ρόλο σε αυτή τη δαδικασία πρετοιμασίας του εταίρου μας AiR Union να ενταχθεί στη Star Alliance”.

Προκειμένου να διασφαλίσει την στρατηγικής και οικονομικής σημασίας περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να συνεχίσει να ενδυναμώνει τη θέση του στην Ανατολική Ευρώπη, το Austrian Airlines Group υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας το 2006 με την AiR Union. Ήδη το Austrian Airlines Group πετάει προς 5 κέντρα “κλειδιά” οικονομικής δραστηριότητας στη Ρωσία. Εκτός από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη στο πρόγραμμα της Austrian περιλαμβάνονται οι πόλεις Εκατερίνμπουργκ, Ροστόβ και Κράσνονταρ στο νότο της χώρας. Επιπλέον, η εταιρία έχει διακαιώματα προσγείωσης για ακόμη δύο προορισμούς στη Ρωσία.

Η AiR Union είναι μία συμμαχία από 5 ρωσικές αεροπορικές εταιρίες– Kras Air, Omskavia, Samara Airlines, Domodedovo Airlines και Sibaviatrans – που σχηματίστηκε το 2004. Το αεροδρόμιο Domodedovo στη Μόσχα αποτελεί έναν ιδανικό κόμβο για τους μετεπβιβαζόμενους επιβάτες οι οποίοι μπρούν να χρησιμοποιήσουν το εκταταμένο δίκτυο της AiR Union στην κεντρική και ανατολική Ρωσία που εκτείνεται απο τα Ουράλια μέχρι τον Ειρηνικό.

Η Star Alliance ιδρύθηκε το 1997 και αποτέλεσε την πρώτη συμμαχία που προσφέρει στους ταξιδιώτες παγκόσμιο δίκτυο και ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία. Η Star Alliance έχει 17 εταιρίες μέλη, ενώ και οι περιφερειακοί αερομεταφορείς Adria Airways (Σλοβενία), Blue1 (Φινλανδία) and Croatia Airlines διευρύνουν το παγκόσμιο δίκτυό της. Επίσης οι εταιρίες Air China, Shanghai Airlines και Turkish Airlines έχουν ήδη εγκριθεί ως μελλοντικά μέλη και αναμένεται να ενταχθούν στη Συμμαχία σύντομα. Συνολικά το δίκτυο της Star Alliance προσφέρει περισσότερες από 16.000 πτήσεις την ημέρα προς 855 προορισμούς σε 155 χώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024