Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ easyJet προβλέπει κέρδη 20 εκατομμυρίων Λιρών

Η easyJet προβλέπει κέρδη 20 εκατομμυρίων Λιρών

Όπως δημοσιεύθηκε κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, η easyJet ανακοίνωσε προβλέψεις για προ φόρων κέρδη, για την τρέχουσα οικονομική χρονιά, που θα ανέρχονται σε περίπου 20 εκατομμύρια […]

Όπως δημοσιεύθηκε κατ' αποκλειστικότητα σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, η easyJet<.> ανακοίνωσε προβλέψεις για προ φόρων κέρδη<...>, για την τρέχουσα οικονομική χρονιά, που θα ανέρχονται σε περίπου 20 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, ή 11 δισεκατομμύρια δραχμές.
Ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ανέλθει σε 250 εκατομμύρια Λίρες (137 δισ. Δρχ) αυξημένος κατά 81% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Η δημοσιοποίηση για πρώτη φορά των ενοποιημένων αποτελεσμάτων της εταιρίας, είναι μέρος της προετοιμασίας για την σχεδιαζόμενη εισαγωγή της easyJet στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μέσα στο χρόνο.
Τα πλήρη, ενοποιημένα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας δεν είχαν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, καθώς σημαντικό μέρος των στοιχείων αυτών αφορούσαν παράκτιες εταιρίες. Τώρα εν όψη της εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η δομή της εταιρίας θα αναδιοργανωθεί κάτω από μια βρετανική ανώνυμη εταιρία συμμετοχών που θα περιλαμβάνει την αεροπορική εταιρία, την θυγατρική εταιρία "easyJet Switzerland" και τις παράκτιες εταιρίες.
Αναλυτές υπολογίζουν ότι μετά την εισαγωγή στο χρηματιστήριο του 25% περίπου της εταιρίας αυτής, η αποτίμησή της μπορεί να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια λίρες ή 330 δισ. δραχμές.
Η easyJet πέτυχε σημαντικά επίπεδα πληρότητας, καθώς στη χειρότερή της περίοδο (τον Ιανουάριο) πετούσε με μέση πληρότητα 74%, ενώ πολλούς μήνες του χρόνου πετούσε σταθερά με μέση πληρότητα άνω του 80%. Ο στόλος της εταιρίας αποτελείται από 18 αεροπλάνα Boeing 737 και ο μέσος όρος ηλικίας του είναι κάτω από τα 4 χρόνια. Μέχρι τα τέλη του 2004 θα ολοκληρωθούν οι παραδόσεις 32 νέων 737-700 από το εργοστάσιο της Boeing. Ο ρυθμός ανάπτυξης της easyJet θα είναι 25% το χρόνο όπως δήλωσε στους F.T. o πρόεδρος της εταιρίας, Στέλιος Χατζηιωάννου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024