Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚαλλής: Σε μια εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες της Διερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία της Helios

Καλλής: Σε μια εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες της Διερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία της Helios

“Κάθε προσπάθεια, ώστε να ολοκληρώσει το έργο της Επιτροπής μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα” δεσμεύτηκε να καταβάλλει ο κ. Παναγιώτης Καλλής,ο οποίος διορίσθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας […]

“Κάθε προσπάθεια, ώστε να ολοκληρώσει το έργο της Επιτροπής μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα” δεσμεύτηκε να καταβάλλει ο κ. Παναγιώτης Καλλής,<...>ο οποίος διορίσθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 10 Μαΐου ως Μονομελής Ερευνητική Επιτροπή και ορκίστηκε προχτές ενώπιον του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Χάρη Θράσου, για τη διεξαγωγή της έρευνας σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας με αεροσκάφος της Helios Airways πέρσι στο Γραμματικό.

Σε ομιλία του κατά την ορκωμοσία του κ. Καλλή, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε πως “η Κυβέρνηση θα πράξει το παν και δεν θα παραλείψει οτιδήποτε για πλήρη και σε βάθος αντικειμενική, ανεξάρτητη και αδιάβλητη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος”, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση δεν θα παραλείψει τη διαπίστωση ευθυνών όπου υπάρχουν και την απόδοση τους όπου ανήκουν, ανεξαρτήτως τίτλου, αξιώματος ή διασύνδεσης τυχόν υπευθύνων”.

Αναφερόμενος στην έρευνα της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου του 2005, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε πως οι όροι εντολής της επιτροπής είναι ευρύτατοι, έτσι ώστε να διασφαλιστεί στην πράξη η πλήρης και σε βάθος διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, χωρίς φραγμούς ή περιορισμούς”. Πρόσθεσε πως “η έρευνα θα επεκταθεί γενικότερα στις διαδικασίες, στην πρακτική και στα επίπεδα ασφάλειας και επιμέλειας που εφαρμόζονταν στη συγκεκριμένη πτήση”.

Ανέφερε, εξάλλου, πως η έρευνα “θα περιλαμβάνει και τις συνθήκες αδειοδότησης των εταιριών, των αεροσκαφών και των πληρωμάτων, όπως και τη διεξαγωγή των ελέγχων γενικά και ειδικότερα γι` αυτή την πτήση και γι` αυτό το αεροσκάφος”.

Στην αντιφώνηση του, ο κ. Καλλής εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εργασίες της Διερευνητικής Επιτροπής θα αρχίσουν περίπου σε μία εβδομάδα, σημειώνοντας πως αφότου αρχίσουν οι εργασίες η επιτροπή θα εργαστεί καθημερινά και εντατικά για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024